duminică, iunie 4, 2023

Cancerul este o boală cronică care apare din cauza unor mutații în ADN-ul celulelor. În interiorul ADN-ului se află instrucțiunile pentru ca celula să funcționeze corect. Atunci când există modificări, apar erori în instrucțiuni, iar celulele devin celule maligne.

Boala poate începe într-un organ și se poate răspândi la alte organe. De exemplu, „cancerul pulmonar începe în plămâni și se poate răspândi la ganglionii limfatici sau la alte organe din corp, cum ar fi creierul. La rândul său, cancerul care își are originea în alte organe se poate răspândi în plămâni. Atunci când celulele canceroase se răspândesc de la un organ la altul, se numește metastază”, spun Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

În plus, experții de la National Institutes of Health (NIH) din SUA explică faptul că acest cancer poate provoca simptome diferite, în funcție de locul de unde provine sau dacă s-a răspândit în alte părți ale corpului.

Potrivit site-ului Societății Americane de Cancer, unul dintre simptomele cancerului de vezică urinară este prezența sângelui în urină, care se numește hematurie.

De asemenea, organizația recomandă ca, în cazul în care o persoană observă prezența sângelui în urină, să se prezinte cât mai repede la un centru medical pentru a fi supusă unor teste care să confirme dacă este vorba de cancer de vezică urinară sau de o altă afecțiune.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

În plus, potrivit site-ului, „sângele în urină nu înseamnă întotdeauna că aveți cancer de vezică urinară. Cel mai adesea, sângele în urină se datorează altor afecțiuni, cum ar fi infecții, tumori benigne (necanceroase), pietre la vezică sau la rinichi sau alte boli renale benigne. Chiar și așa, este important să fiți examinat de un medic pentru a determina cauza problemei.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...


Cele mai frecvente simptome ale cancerului de vezică urinară

Cancerul de vezică urinară apare atunci când celulele care alcătuiesc vezica urinară încep să crească necontrolat.

Ca atare, vezica urinară este un organ gol situat în partea inferioară a pelvisului și are pereți musculari flexibili care se pot întinde pentru a stoca urina și se pot contracta pentru a o expulza din organism. Urina este un deșeu lichid care, odată produs de ambii rinichi, este transportat la vezica urinară prin două tuburi numite uretere.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Simptome alarmante

Atunci când sănătatea vezicii urinare este perturbată, apar adesea infecții, dar pot apărea și simptome alarmante care pot declanșa cancerul.

Pe lângă prezența sângelui în urină, există și alte simptome silențioase care, potrivit experților de la Cancer Research UK, pot fi un semn al cancerului de vezică urinară:

  • Urinatul foarte frecvent.
  • Urinare foarte bruscă (cu urgență).
  • Durere sau o senzație de arsură la urinare.
  • Pierdere în greutate fără motiv.
  • Dureri în spate, în partea inferioară a abdomenului sau în oase.
  • Senzație de oboseală și stare de rău.

Experții explică faptul că ultimele trei simptome pot apărea atunci când cancerul de vezică urinară este avansat sau s-a răspândit în alte părți ale corpului. Prin urmare, este esențial să consultați un medic dacă apar aceste simptome pentru a exclude o infecție a tractului urinar sau cancerul de vezică urinară.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private