vineri, iulie 1, 2022

Mulți dintre noi avem slujbe care ne țin zilnic pe scaun în fața calculatorului fără să ne dăm seama ce pericol ne paște.

Cercetătorii avertizează că dacă petrecem mai mult de şase ore stând pe un scaun la un birou ne  mărim dramatic riscul de a avea cancer, boli de inimă sau diabet.

Efectul negativ al sedentarismului este atât de profund că nu ţine cont de vârstă, venit, educaţie sau chiar greutate.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin, alimentul cu care a slăbit: Ține lo...

Bărbaţii care stau pe scaun suferă de o rată a bolilor mai mare chiar dacă greutatea lor este mai bună decât a acelora care nu stau atât de mult pe scaun.

Cercetătorii au descoperit o legătură directă între timpul petrecut de oameni stând şi posibilitatea unei boli cronice, incluzând cancerul, boli ale inimii şi diabetul.

Studiul a urmărit 63.048 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani, înregistrând cât timp stau pe zi şi de ce boli au suferit.

Rezultatele indică faptul că cei care stau pe un scaun mai puţin de patru ore au şanse mai mari să nu sufere de boli cronice.

Te-ar mai interesa: Boli pe care le poți lua de la câine. Dr. Romanesc...

Profesorul care a condus studiul, Richard Rosenkranz, a explicat rezultatele acestuia. „Am văzut o creştere constantă a riscului de boli cronice la cei care stau mai mult timp. Cei care petrec opt ore pe scaun au fără niciun dubiu cel mai mare risc de boli cronice. Ştim cu siguranţă că cei care sunt implicaţi în activităţi fizice au un risc mai redus de a avea anumite boli, dar în acelaşi timp, trebuie reduse numărul de ore petrecute pe un scaun într-o zi. Multe dintre meseriile de birou care necesită o perioadă lungă pe scaun pot fi un pericol pentru sănătate din cauza inactivităţii şi a nivelului mic de energie” , a menţionat el.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe banane. Ai ...

Deşi studiul a fost realizat pe bărbaţi, cercetătorii consideră că aceleaşi rezultate se aplică şi pentru femei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private