luni, octombrie 3, 2022

Colesterolul o poate lua ușor razna, dacă nu avem grijă, mai ales în această perioadă a Sărbătorilor, când petrecerile sunt în lanț, bunătățile nu lipsesc, iar alcoolul ne îmbie.

Este esențial să nu uităm că alcoolul, dulciurile și cărnurile ne pot urca rapid valorile colesterolului. De aceea, este foarte important ca orice festin gastronomic să fie urmat de mișcare. Plimbări lungi, în ritm alert, de cel puțin o oră. Fără popas de vin fiert!

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

O altă variantă este dansul. Sau ce alt tip de mișcare vă este la îndemână. Schi, patinaj sau înot. Obligatoriu masa bogată trebuie urmată de mișcare.

Reduceți numărul țigărilor în această perioadă, acest viciu contribuie la creșterea valorilor colesterolului rău și a trigliceridelor din organism.

Nu combinați băuturile alcoolice și limitați-vă la 2 pahare.

Pentru a ne menține valorile normale ale colesterolului, trebuie evitat consumul băuturi răcoritoare dulci precum și al dulciurilor care duc la creșterea colesterolului LDL. Totuși, dacă ai poftă de ceva dulce, poți mânca ciocolata neagră, fiindcă aceasta îmbunătățește nivelul HDL și al trigliceridelor și scade nivelul LDL.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Este indicat să eliminăm din alimentație grăsimile saturate, cum sunt prăjelile, maionezele, produsele de patiserie, mezelurile și carnea grasă. Acestea cresc colesterolul „rău“ și, în timp, pot provoca blocarea arterelor.

Se recomandă consumul grăsimilor nesaturate, care pot reduce nivelul colesterolului din sânge. Grăsimile nesaturate se găsesc în pește, mai exact în somon, păstrăv, hering, semințe, nuci și uleiul de porumb, cel de floarea-soarelui, dar și în măsline.

Te-ar mai interesa: Aceste ingrediente sunt otravă pentru organism. Ev...

De exemplu, somonul conține acizi grasi Omega-3, care împiedică depunerea colesterolului pe artere și asigură creșterea nivelului de colesterol „bun“.

Creșteți consumul de fructe și legume proaspete, acestea sunt ideale pentru menținerea unui nivel optim al colesterolului.

Nu uitați că un colesterol mărit este principala cauză de apariție a bolilor cardiace, a accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private