Sari la conținut

Cum poți trata calculii biliari în mod natural? Ameliorează rapid simptomele cu ajutorul acestor tratamente naturiste

Colita este o inflamație a colonului. Care sunt cauzele?
Sursa foto: pixabay
Unele infecții bacteriene sau virale pot declanșa colita.

Calculii biliari sunt acumulări de material solidificat care se formează în vezica biliară. Acestea pot provoca dureri, greață și alte simptome neplăcute. Tratamentul variază în funcție de cauza și severitatea afecțiunii. Din fericire, dacă este vorba despre o formă ușoară, calculii biliari pot fi combătuți cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Remediile au rolul atât de a combate calculii, cât și de a ameliora simptomele neplăcute provocate de aceștia. Pentru a determina cel mai potrivit tratament, însă, este necesar să consulți un specialist. Este foarte important ca afecțiunea să fie tratată corespunzător. Dacă nu vei avea o formă mai severă, următoarele tratamente naturiste pot fi folosite ca atare sau pot susține tratamentul indicat de medic.

Remedii naturiste pentru calculii biliari

Curcuma

Oamenii folosesc curcuma de sute de ani ca remediu pentru combaterea calculilor biliari. Datorită proprietăților sale coleretice și colagoge, te ajută să stimulezi funcțiile vezicii biliare, ajutând la golirea acesteia. De asemenea, ajută la menținerea unui flux optim de bilă, împiedicând-o să se acumuleze în căile biliare.

Deoarece este un condiment foarte versatil, îl poți adăuga în piureuri, sucuri sau supe. De asemenea, poți face un ceai sau o infuzie (pentru a bea de două ori pe zi). În plus, poți cumpăra și suplimente de curcuma, scrie Doza de Sănătate.

Suc de pere

Datorită conținutului său ridicat de pectină, un tip de fibră solubilă în apă, sucul de pere poate ajuta la prevenirea formării calculilor biliari. De asemenea, ajută la reducerea concentrațiilor de colesterol, ceea ce contribuie la dizolvarea calculilor biliari.

În primul rând, pregătește o jumătate de pahar de suc natural de pere. Apoi, amestecă-l cu o cantitate egală de apă caldă. Bea 2 sau 3 pahare pe zi, timp de minim două luni.

Mentă

Compușii bioactivi din frunzele de mentă, cum ar fi terpenii, pot ajuta la combaterea calculilor biliari. Uleiurile naturale pe care planta le are în frunze ajută la stimularea fluxului de sucuri biliare, prevenind reținerea acestora.

Poți face un ceai de mentă sau o infuzie și îl poți bea de 2 sau 3 ori pe zi. În acest caz, ar trebui să bei remediul în fiecare zi, timp de 2 sau 3 luni.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: