Sari la conținut

Cum să inversezi boala ficatului gras în cel mai scurt timp. Metode simple de a-ți recupera sănătatea ficatului

ficatul gras
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum poate fi inversata boala ficatului gras

Boala ficatului gras este una dintre acele boli care îți atacă sănătatea în tăcere. Ceea ce este și mai grav este că se infiltrează în sistemul dumneavoastră fără a provoca niciun simptom vizibil.

Ficatul gras afectează o persoană atunci când există o acumulare în exces de grăsime în ficat. Mai, exact diagnosticul de ficat gras se stabilește atunci când acumularea de grăsime este echivalentă cu 5-10% din greutatea organului.

O cantitate excesivă de grăsime în ficat poate induce umflarea și dăuna ficatului permanent. Acest lucru poate duce, de asemenea, la leziuni hepatice. Dacă nu este tratat, ficatul gras poate duce la cicatrici hepatice permanente (ciroză).

Ficatul gras este de obicei indus de consumul excesiv de alcool, alimentația cu grăsimi saturate, obezitatea și diabetul de tip 2. Există diverși alți factori care ar putea contribui la apariția ficatului gras.

5 modificări ale stilului de viață în boala ficatului gras

Cu toate acestea, ficatul gras poate fi tratat înainte de a se agrava. Câteva ajustări ale dietei și ale stilului de viață, precum și tratamentul medical, pot ajuta la inversarea ficatului gras.

Activitate fizică regulată: Exercițiile fizice frecvente sunt esențiale pentru gestionarea bolii hepatice grase. Oamenii care suferă de această afecțiune ar trebui să se angajeze în exerciții de intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau înotul, timp de cel puțin 30 – 45 de minute cinci zile pe săptămână.

Gestionaționarea glicemiei: Nivelurile crescute de zahăr din sânge pot duce la dezvoltarea bolii hepatice grase. Consumați mai puține alimente și băuturi dulci și alegeți în schimb carbohidrații complecși precum cei din cerealele integrale, fructele și legumele.

Reducerea consumului de alcool: Reduceți consumul de alcool, deoarece vă poate afecta ficatul și agrava boala ficatului gras. Evitarea totală a alcoolului este cel mai bun curs de acțiune dacă aveți boală hepatică grasă. Dacă ficatul tău este sănătos, din când în când consumul de alcool la evenimente sociale poate fi permis.

Dietă sănătoasă: Mâncați mai multe legume cu frunze verzi în loc de alimente prăjite și grase. Consumul prea mare al acestor alimente poate crește aportul de calorii, ceea ce poate duce la obezitate. Consumul de pește, nuci, semințe, uleiuri de plante, uleiuri de soia și alte alimente bogate în grăsimi va ajuta la scăderea grăsimii hepatice și la tratarea ficatului gras.

Pierderea excesului de greutate: Știați că grăsimea din ficat poate fi redusă chiar și cu o mică scădere în greutate? Potrivit cercetărilor, reducerea greutății corporale chiar și cu 10% poate ajuta la reducerea inflamației și a grăsimii hepatice. Mai multe alte studii au demonstrat efectele benefice ale managementului greutății asupra ficatului gras.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel