Sari la conținut

Cum ținem păianjenii la distanță pentru totdeauna. Iată câteva metode eficiente

Din cuprinsul articolului

Cum ținem păianjenii la distanță pentru totdeauna. Iată câteva metode naturale eficiente care ne ajută să scăpăm de aceste insecte nedorite în casă.

 

Paianjenii  nu sunt tocmai musafirii pe care cineva să-i dorească în casă. Acesti oaspeti nedoriti se cuibaresc cel mai adesea in colturile caselor noastre si nu este intotdeauna usor sa-i alungi.

Cu toate acestea, ii puteti tine departe de casa cu tehnici foarte eficiente pe care le puteti aplica.

Deși suntem adesea tentati sa folosim substante chimice pentru a respinge sau elimina paianjenii, putem sa ii tinem departe de casa, aplicand sfaturi si metode ecologice care nu au nimic de a face cu produsele conventionale de pe piata.

Uleiuri esențiale

Paianjenilor nu le place deloc mirosul de lamaie. Pentru a exploata acest insecticid natural si mai ales ieftin, va sugeram sa amestecati 1 litru de apa cu o lingura de ulei esential de lamaie.

Turnați amestecul intr-o sticla cu pulverizator si apoi pulverizati zonele in care cuibaresc daunatorii. Aveti grijă că este posibil să pătați pereții din cauza lămâii.

De asemenea, la fel de eficient este să puneți coajă de lămâie prin locuri unde știți că apar aceste insecte, mirosul le va ține la distanță. Aveți grijă să schimbați coaja de lămâie frecvent pentru a-și păstra mirosul puternic.

Mai puteți folosi ulei esențial de levănțică, arbore de ceai, mentă sau eucalipt, la fel de eficiente pentru a scăpa de păianjeni.

Oțet

Otetul alb este ingredientul natural prin excelenta pentru alungarea paianjenilor si a tot felul de insecte parazite. Cum să preparați repelentul eficient?

Ei bine, amestecati o parte egala de apa si otet alb si puneti amestecul intr-o sticla cu pulverizare si apoi pulverizati direct pe zonele in care paianjenii tind sa se aseze, potrivit zumi.md.

Aveți grijă să pulverizați prin anumite  locuri precum usi, pervazuri, grile de ventilatie sau colturile ferestrelor. Țineți recipientul cu oțet la îndemână și pulverizați ori de câte ori faceți curat în casă pentru a împiedica apariția acestor musafiri nepoftiți.

 

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel