vineri, mai 20, 2022

Dana Săvuică a vorbit deschis despre menopauză, un subiect tabu și încă sensibil pentru foarte multe femei. Vedeta a dezvăluit care sunt simptomele pe care le-a experimentat.

Prezentă în cadrul emsiunii Vorbește Lumea, Dana Săvuică a vorbit despre menopauză, ale cărei simptome a început să le resimtă când avea 47 de ani.

”Menopauza ține de fiecare femeie în parte. Simptomele sunt diferite, reacțiile sunt diferite și mai ales reacțiile psihice. Într-adevăr e un șoc atunci când apare menopauza, dar noi suntem atât de concentrate la ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi, încât nu simțim simptomele de perimenopauză.

Te-ar mai interesa: Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se tra...

Atenție, menopauza are două faze: perimenopauza și postmenopauza. La perimenopauză avem acele simptome care se instalează încet-încet și apar și cu doi ani înaintea menopauzei. (…)

Din păcate, studiile arată că menopauza se instalează de timpuriu acum. Dacă atunci când eram eu adolescentă se vorbea de menopauză la femeia aceea trecută de 50, 60 de ani, acum există femei care și la 40 de ani pot intra la menopauză.

Este și o chestie genetică, dar ține și de factori externi precum: starea psihică, emoțională, oboseală, stres, traume. De exemplu, eu am simțit prima dată schimbarea texturii pielii mele. La 47 de ani, am început să am primele simptome”, a povestit vedeta la Pro TV.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICI...

Dana Săvuică, 52 de ani, le-a împărtășit femeilor din experiența ei și le-a sfătuit să fie atente la primele semnale și să meargă la dermatolog, endocrinolog și ginecolog. “Măcar la acești trei doctori. Ei te pot învăța și îndruma cum să-ți înțelegi propriul corp”, a declarat vedeta.

Ce este menopauza?

Menopauza este etapa în care apare ultimul ciclu menstrual și se termină viața reproductivă. Durează un an după ultima perioadă menstruală.

Te-ar mai interesa: Omega 3 poate ajuta la reducerea acneei. 6 benefic...

Simptomele pot începe cu mulți ani înainte de ultima perioadă menstruală și pot dura câțiva ani după aceea. Acestea sunt generate de modificările nivelurilor a doi hormoni feminini: estrogen și progesteron.


Care sunt cele mai frecvente simptome?

Bufeuri: Este o senzație bruscă de căldură în partea superioară a corpului care poate dura de la 30 de secunde la 10 minute. Fața și gâtul pot deveni roșii și, în unele cazuri, și pieptul, spatele și brațele. Acestea sunt este urmate de transpirații abundente și senzație de frisoane. Bufeurile care apar noaptea se numesc transpirații nocturne și pot trezi o femeie dacă sunt foarte puternice.

Te-ar mai interesa: Mușcătura de căpușă. Când este cazul să ne îngrijo...

Perioade neregulate: Perioadele dvs. încep să fie mai lungi decât în ​​mod normal sau durează mai puțin.

Modificări ale fluxului menstrual: Menstruatia poate fi mai abundenta ori, din contra, fluxul este mai redus

Modificări vaginale: Modificările nivelurilor de estrogen care apar în această etapă determină ca zona vaginală să devină subțire și uscată. Acest lucru poate duce la actul sexual dureros și o înclinație crescută pentru infecțiile vaginale.

Te-ar mai interesa: Cum poți să elimini grăsimea abdominală fără dietă...

Incontinență urinară: în acest timp, multe femei încep să prezinte incontinență urinară sub formă de picături de urină în timpul exercițiului, alergând, râzând, tusind, strănutând sau făcând eforturi.

Modificări ale tiparelor de somn: De asemenea, în această etapă este frecvent ca femeile să înceapă să aibă probleme cu somnul. Sunt cei cărora le este greu să adoarmă sau să se trezească foarte devreme și sunt cei care suferă de insomnie noaptea.

Schimbarea dispoziției: există femei care în timpul menopauzei sunt foarte irascscibile sau își schimbă ușor dispoziția.

Compoziție corporală diferită: Datorită modificărilor hormonale, talia poate fi lărgită, masa musculară se pierde și se acumulează grăsime corporală. De asemenea, poate apărea durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private