Sari la conținut

De ce fac femeile riduri încă de la vârsta de 20 de ani. Trei metode de prevenire

riduri la femeile tinere
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum să previi apariția ridurilor la 20 de ani

De ce fac femeile tinere riduri. La vârsta de 20 de ani, mulți se așteaptă să se bucure de o piele netedă și lipsită de riduri. Cu toate acestea, aparținând unei generații expuse la stres, poluare și un ritm de viață alert, este tot mai frecvent să observăm apariția prematură a ridurilor.

Iată, în cele ce urmează, care este semnificația apariției ridurilor la această vârstă și cum pot fi prevenite.

piele uscata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cauzele apariției ridurilor la 20 de ani

 1. Expunerea la factori de stres: Stresul cotidian poate contribui la creșterea nivelului de cortizol, hormonul stresului, afectând elasticitatea pielii.
 2. Expozitia excesivă la soare: Radiațiile UV pot provoca daune la nivelul colagenului și elastinei, substanțe esențiale pentru menținerea fermității pielii. Este esențial să eviți expunerea excesivă la soare și să folosești întotdeauna cremă cu factor de protecție solară zi de zi, indiferent de anotimp.
 3. Obiceiurile proaste: Fumatul, consumul de alcool și nopțile pierdute se numără printre cele mai nocive obiceiuri care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii, și duc la apariția prematură a ridurilor.
 4. Folosirea produselor cosmetice nepotrivite:La fel ca și spălarea excesivă a tenului, folosirea produselor nepotrivite de îngrijire a pielii duce la formarea și accentuarea ridurilor. De asemenea, produsele de machiaj folosite în exces sau cele de calitate proastă, care conțin substanțe nocive, îți îmbătrânesc tenul.
 5. Spălarea agresivă a tenului: Tenul este protejat de un strat natural uleios, format din sebum. Atunci când te speli prea des pe față sau folosești o soluție pe bază de săpun, riști să elimini acest strat protector, ceea ce duce la uscarea tenului și la apariția prematură a ridurilor. Apa fierbinte este, de asemenea, de evitat. Are același efect de eliminare a sebumului și uscare a pielii, iar o piele uscată este mult mai predispusă la formarea ridurilor.
 6. Mimica excesivă: Exagerarea expresiilor faciale atunci când vorbești ar putea fi unul dintre motivele pentru care te confrunți cu riduri la o vârstă fragedă. Acestea se numesc riduri de expresie și se accentuează tot mai mult pe măsură ce repeți aceleași figuri.
 7. Orele petrecute în fața monitorului: Postura greșită și obiceiul de a te încrunta atunci când te concentrezi îți accentuează ridurile de pe frunte și cele din în jurul ochilor. Este foarte important să porți ochelari dacă medicul ți-a recomandat. Riști să agravezi și mai mult problemele ochilor, dar și să accentuezi prematur ridurile. De asemenea, nu uita să faci cu regularitate pauze pentru a-ți odihni privirea și musculatura feței.
protectie solara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cum să previi apariția ridurilor la 20 de ani

 • Protecția solară zilnică: Utilizarea unui factor de protecție solară adecvat poate ajuta la prevenirea daunelor cauzate de radiațiile UV.
 • Menținerea unei hidratări corespunzătoare: O hidratare adecvată menține pielea elastică și reduce riscul de apariție a ridurilor.
 • Adoptarea unui stil de viață sănătos: Alimentația echilibrată, exercițiile fizice regulate și odihna suficientă contribuie la menținerea sănătății pielii.
 • Evitarea obiceiurilor nesănătoase: Renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool pot avea un impact semnificativ asupra aspectului pielii.

Apariția ridurilor la vârsta de 20 de ani nu este neobișnuită, dar adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri preventive poate ajuta la menținerea unei pielii frumoase și tineresc.

Protejarea pielii împotriva factorilor de stres externi și adoptarea unor măsuri de prevenție pot face o diferență semnificativă în menținerea aspectului tânăr și radiant al tenului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel