miercuri, august 17, 2022

Persoanele care trăiesc o sută de ani sunt diferite de ceilalți, o arată oamenii de știință din Marea Britanie.

Aceștia sunt de părere că, de la o sută de ani încolo, cele mai multe persoane nu mor din cauza afecțiunilor cronice precum cancerul sau bolile de inimă, ci au parte de o moarte subită cauzată de infecții.

Cercetătorii au analizat certificatele de deces ale aproximativ 36.000 de oameni care au murit în perioada 2001-2010 în Anglia și au descoperit că o treime au murit în azilele de bătrâni. Cea mai des întâlnită cauză a decesului a fost vârsta înaintată (28%), urmată de pneumonie (18%). Doar 8.6% au murit din cauza bolilor de inimă și 4,4% din cauza cancerului.

Iar studiul este cu atât mai important cu cât populația oamenilor de 100 de ani și mai în vârstă este în continuă creștere. Înțelegând că aceste persoane sunt predispuse infecțiilor, se pot dezvolta și servicii medicale mai eficiente. La nivel global, centenarii vor ajunge să fie în număr de 3,2 milioane până în 2050.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private