Categories: Ştiri sănătate

Decizia Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor privind imunizarea femeilor însărcinate

Femeile gravide ar trebui să fie vaccinate împotriva COVID-19, pe baza unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, a declarat miercuri Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, citat de Reuters.

CDC a declarat că nu au fost înregistrate probleme de siguranță pentru persoanele însărcinate, nici în noua astfel de analiză, nici în cele anterioare, ratele de avort spontan după vaccinare fiind similare cu rata preconizată.  Femeile gravide pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri cărora li s-a acordat autorizație de urgență – Pfizer (PFE.N), Moderna (MRNA.O) sau Johnson & Johnson (JNJ.N).

Agenţia nu recomanda anterior femeilor însărcinate să fie vaccinate afirmând că acestea ar trebui să discute despre vaccinare cu furnizorii lor de servicii de îngrijire a sănătăţii.

Sascha Ellington, conducătorul echipei de pregătire şi de reacţie în situaţii de urgenţă a Diviziei CDC pentru Sănătatea Reproducerii, a declarat că absorbţia vaccinului la femeile gravide a fost scăzută, doar 23% primind cel puţin o doză de vaccin.

„Vrem să creştem acest lucru”, a spus Ellington, menţionând că agenţia lucrează la strategii pentru ca obstetricienii şi ginecologii să devină furnizori de vaccinuri.

„Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem avertismente legate de siguranţă şi astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depăşesc orice risc potenţial sau necunoscut”, a adăugat acesta.

Sarcina crește riscul de boli grave cauzate de COVID-19, potrivit CDC, iar COVID-19 în timpul sarcinii crește riscul nașterii premature.

CDC a declarat că recomandă acum tuturor persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanele gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

„Suntem conştienţi de miturile care s-au răspândit legate de fertilitate. Nu se bazează pe nicio dovadă. Nu există nicio dată ştiinţifică care să susţină acest lucru”, a spus Ellington.

Noile reglementări vin pe măsură ce cazurile și internările din cauza COVID-19 au crescut alarmant în SUA în ultima lună. Unele spitale din Arkansas, Florida, Louisiana și Mississippi au rămas fără paturi, iar focarul se răspândește dincolo de epicentrul din sudul SUA până în statul Oregon și Washington

Recent Posts

Pensionarii care vor avea o creștere de până la 1.600 de lei după recalculare. Câți ani au lucrat?

Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și…

25 de minute ago

Legumele pe care trebuie să le consumi OBLIGATORIU la masa de Paște. Medic: „Detoxifică ficatul”

Mesele de sărbători sunt pline de bucate tradiționale, însă doua legume nu ar trebui să…

55 de minute ago

Moment de cumpănă pentru maestrul Florin Piersic, aflat în stare gravă la spital. Medeea Marinescu: „să ne rugăm”

Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…

o oră ago

A doua zi de Paști. Ce trebui să faci în Lunea Albă pentru a avea noroc tot anul

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…

2 ore ago

Un tip banal de activitate fizică scade riscul de deces prin infarct cu aproape 40%

Un nou studiu realizat de cercetătorii englezi a avut rezultate surprinzătoare privind scăderea substanţială a…

2 ore ago

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic