marți, iunie 6, 2023
Decizie fără precedent în Canada. Un tată nevaccinat și-a pierdut dreptul de a-și vedea copilul. „Nu este în interesul copilului”
Un tată canadian care nu a fost vaccinat împotriva Covid și-a pierdut temporar dreptul de a-și vedea copilul de 12 ani.
Un judecător a decis că vizitele sale nu ar fi în „interesul superior” al copilului. A urmat o solicitare a tatălui de a prelungi timpul de vizită în timpul sărbătorilor.
Hotărârea este prima care privează un părinte de drepturi de acces din motive de imunizare, a declarat un expert în dreptul familiei pentru ziarul Le Devoir.

Decizie fără precedent în Canada. Un tată nevaccinat și-a pierdut dreptul de a-și vedea copilul

Decizia judecătorului, luată la sfârșitul lunii trecute în provincia Quebec, suspendă drepturile de vizită ale tatălui până în februarie, cu excepția cazului în care acesta decide să se vaccineze.
Mama, care s-a opus cererii inițiale a tatălui de a prelungi timpul de vizită, a declarat instanței că a descoperit recent că nu este vaccinat, folosind postările sale pe rețelele de socializare pentru a arăta că se opune vaccinurilor.
Mama a mai spus că tatăl este un „conspiraționist” și un „antivaccinist” și a precizat că faptul că nu este vaccinat „o îngrijorează foarte mult”, potrivit avocatului ei, Pierre-Olivier Martel, deoarece copilul trece de la o casă la alta.
Mama locuiește cu partenerul ei și alți doi copii care sunt prea mici pentru a fi vaccinați.

Mama copilului  susține că tatăl este un „conspiraționist”

Potrivit BBC, Judecătorul susține că nu este „în interesul superior al copilului să aibă contact cu tatăl lor”, din cauza creșterii recente a cazurilor de Covid în Quebec-ul francofon.
În sentința, datată 23 septembrie, dar care a ieșit acum la iveală, judecătorul a subliniat că adolescentul este vaccinat cu schema completă de vaccinare și a subliniat că tatăl a declarat la audiere că are „rezerve” în legătură cu vaccinarea. Cu toate acestea, el a subliniat că respectă măsurile de sănătate, în special cea de a nu ieși din casă, dar judecătorul a arătat că nu a prezentat „niciun argument” pentru a susține sau explica rezervele sale în legătură cu serul.
Quebec, care a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de Covid-19 în Canada, a anunțat la începutul acestei săptămâni că va impune o taxă rezidenților care nu sunt vaccinați anti-covid. Deși doar aproximativ 12% dintre rezidenții din Quebec sunt eligibili pentru vaccin și rămân nevaccinați, ei reprezintă peste un sfert din toate cazurile spitalicești.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private