Dieta care ar putea reduce riscul de deces cu 18%

Un studiu efectuat pe mai mult de 370.000 de persoane a arătat că cei care au urmat o anumită dietă săracă în grăsimi au trăit mai mult.

Este bine stabilit faptul că ceea ce mâncăm joacă un rol major în sănătatea și bunăstarea noastră, fiind cunoscut faptul că unele alimente reduc sau cresc riscul de a suferi de diverse afecțiuni.

Cu toate acestea, dieta ar putea avea un impact și mai mare decât atât, afectând chiar și durata vieții noastre.

Potrivit unui nou studiu, publicat în Journal of Internal Medicine, o dietă specifică ar putea să vă reducă riscul de mortalitate cu 18%.

Oameni de știință de la universități din China și SUA au colaborat pentru a stabili că o dietă sănătoasă, cu un conținut scăzut de grăsimi, este esențială pentru a trăi mai mult.

În cadrul cercetărilor lor, o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi a fost clasificată ca fiind una cu un conținut scăzut de grăsimi saturate, bogată în carbohidrați de înaltă calitate și bogată în proteine vegetale.

Dieta care ar putea reduce riscul de deces cu 18%

Un total de 371.159 de participanți – care au fost considerați cu toții sănătoși – au fost urmăriți pe o perioadă de aproximativ 23 de ani.

Aceștia au fost, de asemenea, rugați să completeze un chestionar alimentar de 124 de itemi pentru a evalua ce fel de alimentație aveau.

În perioada de urmărire, peste 165.000 de participanți au murit.

Dar rata mortalității a fost cu 18% mai mică în rândul celor care au urmat în principal dieta sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi, în comparație cu cei care au avut modele alimentare care semănau cel mai puțin cu dieta sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi.

Ei au comparat, de asemenea, o dietă sănătoasă săracă în carbohidrați și o dietă nesănătoasă săracă în carbohidrați, dar au constatat doar o rată de mortalitate ușor mai mică între cele două.

Vorbind pentru Today.com , autorul principal al studiului, Yimin Zhao, de la Școala de Sănătate Publică a Universității Peking, a explicat: „Urmând [o] dietă sănătoasă săracă în grăsimi, cu un aport minim de grăsimi saturate, poate fi o abordare eficientă pentru promovarea îmbătrânirii sănătoase în rândul persoanelor de vârstă mijlocie și în vârstă.

„Rezultatele studiului nostru sugerează că atât cantitatea, cât și calitatea grăsimilor sunt factori determinanți importanți ai efectelor asupra sănătății la persoanele de vârstă mijlocie și vârstnice.

„Recomandăm ca oamenii să limiteze consumul de grăsimi, chiar dacă încearcă să consume doar grăsimi sănătoase.”

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

6 ore ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

6 ore ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

7 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

7 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

7 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

8 ore ago

Citeste si: