Categories: Expertul zilei

Dr. Florin Roșu: „Luna aprilie 2022 va reprezenta sfârșitul pandemiei”

Dr. Florin Roșu: „Luna aprilie 2022 va reprezenta sfârșitul pandemiei”.

La sfârșitul anului trecut, Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi atrăgea atenția că noua tulpina Omicron ar putea să însemne sfârșitul pandemiei dar nu și disparitia acestui virus.

„Din datele ştiinţifice pe care le avem până acum, tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, în schimb se pare că virulenţa este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei.

Acest fapt se va realiza prin fenomenul de inversarea a dominantei celor două tulpini, procesul fiind unul de durată, probabil de aproximativ un an. Tulpina Delta este în continuare dominantă în România şi Europa.

Peste două săptămâni vom şti cu exactitate, urmărind evoluţia cazurilor din Africa de Sud, chiar dacă tiparul populaţional este diferit, Europa vs Africa de Sud unde populaţia este formată, în mare parte din persoane tinere”, declara medicul Florin Roșu în decembrie 2021.

Dr. Florin Roșu: „Luna aprilie 2022 va reprezenta sfârșitul pandemiei”

Recent, medicul ieșean a readus în discuție sfârșitul pandemiei în contextul și a precizat că acesta va avea loc în luna aprilie. „Lumea se va obișnui cu toate aspectele aspectele ce reprezintă conviețuirea cu boala Covid-19 la fel ca și în cazul gripei”, a mai spus Roșu.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, Florin Roșu, vorbește despre încheierea pandemiei de Covid-19 și cum vor funționa lucrurile după aceasta.

„Din fericire, așa cum am preconizat, de la începutul acestei săptămânii au început să scadă numărul cazurilor de infectări Covid-19, ceea ce înseamnă că vârful valului a fost atins, iar în momentul de față suntem într-o fază de platou cu tendință de scădere a numărului de pacienți Sars-Cov-2 pozitivi.

Luna aprilie 2022, din punctul meu de vedere, va fi una dominată de acalmie pandemică, asemănătoare lunii decembrie 2021, prezentând premisele sfârșitului acesteia.

La sfârșitul anui 2022, începutul anului 2023, omenirea se va obișnui cu toate aspectele ce reprezintă conviețuirea cu boala Covid-19 la fel ca și în cazul gripei, cu toate că nu există nicio asemănare între cele două patologii, fiind total diferite.

Va exista prevenție reprezentată de vaccin, administrat într-o singură doză, atât antigripal cât și anti-Covid-19, opțional, așa cum este normal, și totodată chiar dacă și în momentul de față există protocol eficient de tratament anti-Covid-19, molecule special destinate tratamentului și vindecării de virusul Sars-CoV-2, așa cum în momentul de față există tratament antigripal. Prevenția și protecția vor trebuie să ne caracterizeze și să ne reprezinte spiritul civic, indiferent de măsurile reglementate legislativ”, a spus dr. Florin Roșu, potrivit bzi.ro.

De ce două persoane care împart aceeași locuință au rezultate diferite la testul Covid?

De asemenea, medicul Florin Roșu explică de ce două persoane care împart aceeași locuință au rezultate diferite la testul Covid-19: una este pozitivă, iar cealaltă negativă. Totul depinde de cantitatea de încărcătură virală.

„Printre multele întrebări care au apărut în această perioadă pandemică este și aceasta: De ce din două persoane care împart aceeași locuință, una este testată pozitiv, iar cealaltă negativ? Răspunsul este legat de încărcătura virală a fiecăruia.

Una din cele două persoane a fost cea care a contactat virusul transmițându-l și celuilalt. Dacă numărul de copii virale, respectiv numărul de viruși transmiși au fost în cantitate mică, testul PCR va fi negativ cu toate că pacientul are virusul”, a mai spus dr. Florin Roșu.

Recent Posts

Spirometrii gratuite timp de două zile în București și Timișoara. Ce trebuie să faci

Spirometrii gratuite. Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Astmului, Societatea Română de Pneumologie oferă…

11 minute ago

Horoscop 9 mai. Cele șase zodii care trebuie să facă schimbări radicale în carieră

Horoscop 9 mai. Berbecii, Taurii, Fecioarele, Balanțele, Săgetătorii și Vărsătorii vor avea de cumpănit asupra…

40 de minute ago

Educația despre astm responsabilizează! Cele mai frecvente simptome ale astmului. Sfaturi de aur pentru a ține boala sub control

Educația despre astm responsabilizează! Astmul este una dintre cel mai frecvente boli cronice și afectează…

o oră ago

Ce este cancerul ovarian. Teste necesare în diagnosticarea „ucigașului tăcut”

Cancerul ovarian este o afecțiune gravă în care celulele se înmulțesc fără control, dobândind un…

2 ore ago

Un antibiotic comun ar putea preveni și trata bolile respiratorii, inclusiv COVID-19

Rezultatele unui studiu recent au arătat că o serie de boli respiratorii, inclusiv COVID-19 și…

2 ore ago

Citeste si: