Sari la conținut

Dr. Mihail Pautov: rețeta pentru un creier sănătos

Medic specialist de chirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Mihail Pautov explica beneficiile unei vieti sexuale active

Din cuprinsul articolului

În general, aproximativ 1 din 6 adulți va avea depresie la un moment dat în viața lor. Depresia afectează aproximativ 16 milioane de adulți americani în fiecare an. Oricine poate deveni depresiv, iar depresia poate apărea la orice vârstă și la orice tip de persoană. 

Mulți oameni care suferă de depresie au și alte afecțiuni de sănătate mintală. Tulburările de anxietate merg adesea mână în mână cu depresia. Persoanele care au tulburări de anxietate se luptă cu sentimente intense și incontrolabile de anxietate, frică, îngrijorare și/sau panică. Aceste sentimente pot interfera cu activitățile zilnice și pot dura mult timp.

Doctorul Mihail Pautov atrage atenția asupra acestei boli și încurajează pacienții să accepte ajutor specializat, deoarece un tratament adecvat poate „repara” creierul și poate duce la o viață frumoasă.

Creierul funcționează ca un motor

„MERSUL LA PSIHIATRU ŞI ANTIDEPRESIVELE 🧠💊

E o diferență între a fi nefericit cu propria viață și depresiv/deprimat. Creierul tău funcționează ca un motor, iar motorul poate fi încins — prea mult stres sau lipsă de combustibil, nu ai dormit suficient, ai consumat substanțe dăunătoare și inflamatoare pentru creier. Motorul se poate strica sau poate rămâne fără ulei. Uleiul în care plutește creierul este reprezentat de hormoni, iar creierul face o treabă extraordinar de complicată pentru a-i ține în echilibru. Când factorii externi perturbă acest echilibru, atunci tot ce am scris până acum te poate ajuta la restabilirea lui. Însă când factorii tăi interni, fiziologici, chimici împiedică acest echilibru, atunci orice ai face din cele descrise mai sus nu va fi de ajuns, iar tu vei ajunge la depresie.

Depresia afectează 279 de milioane de oameni pe an. 9 Dacă ești unul dintre ei, află că nu ești singur; important este să știi că și pentru asta există soluții, iar una dintre aceste soluții este să iei medicamente antidepresive. Aceste medicamente sunt menite să restaureze echilibrul hormonal al creierului și să îți redea liniștea pe care o meriți.

Dacă nimic din cele expuse nu te ajută, te rog, fără rușine și fără rețineri, să apelezi la un psihiatru, acel medic mult mai bun și mai cald decât ai crede, care te va analiza și te va ajuta să recapeți calitatea vieții, pe care o meriți cu desăvârșire.

Dacă mergi la psihiatru nu înseamnă că ești nebun. De fapt, nebun ești când refuzi să mergi acolo de frica celorlalți, prin imensa defavoare pe care ți-o faci. Psihiatrul îți poate prescrie antidepresive — sub nicio formă nu e bine să le iei singur, după ureche, pentru că administrarea lor când nu este cazul este cea care duce la dependență și la mai multă nefericire.

În timp, terapiile cognitive adiționale, schimbarea stilului de viață, a dietei și a felului în care dormi te pot aduce pe drumul cel bun.

Antidepresivele nu sunt niște minciuni care să-ți mascheze nefericirea, ci, mai degrabă, atunci când sunt prescrise corect, sunt niște medicamente minune care suplinesc elementele chimice pe care creierul tău nu le mai produce corect.”, a explicat medicul într-o postare pe rețelele sociale.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel