vineri, iunie 2, 2023

Este obligatoriu să iei aceste vitamine în fiecare zi! Pentru că pandemia de coronavirus revine încet, încet, e bine de știut că multe persoane nu au simptome grave și atunci se pot trata la domiciliu. Virgil Musta recomandă un cocteil de trei vitamine, care întărește sistemul imunitar.

Este obligatoriu să iei aceste vitamine în fiecare zi! Nici nu știi cât de bine îți face

Vitamina C, vitamina D care începe să fie nelipsită din recomandările specialiștilor internaționali și Zinc.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

răceala în timpul sarcinii

  1. Vitamina soarelui

Cantitatea optimă a vitaminei D în corp reduce complicațiile COVID, dar și cele care pot surveni în urma altor infecții.

În cazul acestei vitamine speciale, alimentația reprezintă doar o sursă complementară, principalul furnizor de vitamina D fiind soarele.

Vitamina D este mai mult decât o vitamină

Aceasta acționează ca un hormon. Spre deosebire de restul micronutrienților esențiali, sinteza endogenă este cel mai mare furnizor de vitamina D în organism.

Mineral esențial necesar organismului


2. Zincul.  Este un mineral esențial necesar organismului pentru ca sistemul imunitar să funcționeze în parametrii normali, pentru vindecare și recuperare.

Cele mai bune surse de zinc:

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

  • Stridii
  • Carne
  • Ovăz
  • Ciupercile shiitake
  • Spanac
  • Sparanghel
  • Caju

Musta: Daca ai o dereglare de imunitate s-ar putea sa iti faca chiar rau


Nu e un tratament miraculos si nu previne boala

3. Vitamina C. „Nu e un tratament miraculos si nu previne boala. Este un tratament care in infectii e recomandat, intrucat creste putin rezistenta organismului. Daca am luat vitamica C, inseamna ca suntem mai putin predispusi sa facem o boala mai usoara. Eu, in perioadele cand sunt multe viroze, iau cate o tableta de vitamina C pe zi, pentru a avea mai multa rezistenta. Dar nici intr-un caz ca sa nu fac boala. Daca ai o dereglare de imunitate s-ar putea sa iti faca chiar rau”, explica medicul specialist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private