Sari la conținut

Evoluția campaniei de imunizare. Valul 4 a provocat o creștere a numărului de vaccinări. Câte persoane s-au imunizat numai astăzi?

În contextul pandemic actual, în timp ce varianta Delta se răspândește într-un ritm accelerat, din ce în ce mai multe persoane aleg să se vaccineze anti-COVID. De asemenea, în România, administrarea rapelului suplimentar va începe mâine, unde au prioritate persoaneel vulnerabile, cu vârsta de peste 65 de ani.

Campania de vaccinare are un ritm relativ constant. Astăzi s-au imunizat aproape 18.000 de persoane, dintre care mai mult de 15.600 cu prima doză sau cu cea unică Johnson&Johnson, cifre foarte apropiate de cele de vineri, comunică RADOR.

De la începutul campaniei, peste 5,3 milioane de persoane au schema completă de vaccinare. De mâine începe și în țara noastră imunizarea cu cea de-a treia doză de vaccin, care se administrează liber, fără programare prealabilă, persoanelor care au cel puțin șase luni de la rapel.

Sunt așteptați mai întâi la vaccinare cei de peste 65 de ani, bolnavii cronici, indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din asistența socială și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare.

Restricțiile anti-COVID se impun în tot mai multe localități

carantinare a localităților

În tot mai multe localități din țară se aplică restricții ce vizează limitarea răspândirii coronavirusului. Peste 450 sunt în scenariul roșu la nivel național.

Dintre marile orașe, Timișoara înregistrează cea mai mare rată de incidență și în curând acolo se va impune carantina de noapte la sfârșitul săptămânii și intrarea școlilor în sistemul online.

Capitală este la doar un pas să depășească cinci cazuri la mia de locuitori. În jurul Bucureștiului situația este și mai gravă.

În localități precum Bragadiru, Dobroești şi Mogoșoaia, unde a rata de incidență depășește 7,5 cazuri la mie, circulația persoanelor în afara gospodăriei este interzisă între orele 20:00 şi 5:00 dimineața.

Excepție fac persoanele care s-au vaccinat în urmă cu cel puțin 10 zile.

Nici măcar ele nu vor avea însă acces la terase, restaurante, săli de sport sau piscine, acestea urmând să fie închise.

De asemenea magazinele vor avea program redus până la ora 18:00, iar nunțile și botezurile vor fi interzise.

Restricții similare vor fi valabile și în celelalte localități în care incidența depășește șase la mie, dar numai în zilele de vineri sâmbătă și duminică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel