duminică, august 14, 2022

Măsurile de relaxare anunțate de către Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu au fost primite cu entuziasm de către români, însă experții în sănătate publică, precum Răzvan Cherecheș sunt mai temperați în a-și manifesta entuziasmul.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș consideră că  măsurile de relaxare ar trebui să fie stabilite „pe județe, în funcție de procentul de vaccinare din județul respectiv”

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

„Va avea o intensitate mai redusă decât valul 3, pentru că procentul de persoane vaccinate în toată țara va face diferența. Cu toate acestea, este posibil ca în unele județe, județele în care oamenii nu se vaccinează într-un ritm corespunzător, să trebuiască impuse restricții, din nou, pentru că, în felul acesta se va putea controla numărul persoanelor internate pe secția de terapie intensivă, pe care le vom vedea la începutul toamnei, când vor începe ploile de toamnă și vremea mai rece” a spus specialistul în sănătate publică.

”Acum, noi nu am revenit la normal, suntem doar într-o pauză.  Putem reveni la normal abia în momentul în care avem imunitatea de grup, procentul de 70 %” – spune profesorul.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

La toamnă, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții. Un rol important îl va juca procentul campaniei de vaccinare

„Principalul factor care a dus la scăderea ratei de incidență a fost vremea caldă, faptul că suntem mai mult timp afară, stăm mai mult timp cu geamul deschis, ventilația este mai bună în acest moment. Riscul de transmitere este mult mai redus. Vaccinarea a contribuit mult mai puțin decât vremea caldă, deci peste vară mă îndoiesc că vor fi impuse restricții. Dar la toamnă, datorită sezonalității virusului respiratoriu, nu doar a Sars-Cov-2, a tururor virusurilor respiratorii, cel mai probabil, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții mai ales în județele cu procent mic de persoane vaccinate” a spus profesorul Răzvan Cherecheș, la Știrile ProTV.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private