luni, august 8, 2022

Într-o postare pe Facebook, Premierul Florin Cîțu și-a exprimat fericirea de a ieși pe stradă fără mască de protecție. Cu această ocazie, acesta le-a mulțumit românilor pentru că au înțeles cât de important este să se respecte regulile, dar și pentru că s-au vaccinat.

„Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise? Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.

Te-ar mai interesa: Anevrism cerebral: ”Cea mai gravă durere de cap di...

Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil. Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie ”, spus prim-ministrul Guvernului României, pe Facebook.

Până astăzi, 15 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.071.334 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.023.822 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 729 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 10 alimente de post care NU îngrașă...

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Până astăzi, 29.485 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Te-ar mai interesa: Cel mai sănătos și eficient exercițiu, potrivit pe...

În intervalul 14.05.2021 (10:00) – 15.05.2021 (10:00) au fost raportate 72 de decese (33 bărbați și 39 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș și Municipiul București.

Te-ar mai interesa: Avertisment medic neurolog: „Acesta este unul dint...

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Te-ar mai interesa: Atenție! Frica de boală atrage boală. Pune în apli...

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.872. Dintre acestea, 784 sunt internate la ATI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private