duminică, august 14, 2022

Florin Cîțu, vești bune pentru „toți românii”. Ce urmează să se întâmple de la 1 iunie. „Pandemia va trece”.

Premierul României a anunțat că, începând cu data de 1 iunie, vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt. Anunțul a fost făcut în cazul unei conferințe de presă, la Satu Mare.

Florin Cîțu a subliniat rolul campaniei de vaccinare de care depinde atingerea țintei de vaccinare. El a amintit că situația COVID s-a îmbunătățit în România și a dat exemplul Capitalei, care a intrat în scenariul verde după ce incidența a scăzut sub 1,5 la mie.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Florin Cîțu, vești bune pentru „toți românii”

Astfel, susține acesta, România „nu are nicio scuză” să nu-și atingă ținta de a avea 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză până la 1 iunie.

„Singurul lucru care s-a modificat în ultima lună a fost această campanie de vaccinare. Este singurul element nou care explică evoluția ratei de infectare din România, ceea ce înseamnă că și presiunea pe spitale a scăzut. Că suntem mai aproape de a reveni la normalitate.

Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a ne relaxa sau a face un pas important către relaxare. Pandemia va trece, contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

(…) Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a spus Florin Cîţu.

Ce urmează să se întâmple de la 1 iunie

Premierul consideră că persoanele care s-au vaccinat merită să se bucure de „beneficii”.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

„Opinia mea personală e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta aceste măsuri. E clar că de la 1 iunie vor există măsuri care vor da înapoi anumite restricţii de anul trecut.

Deja unele dintre măsuri le-am anunţat. Bineînţeles că ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie aceste evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

(…) Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a spus Cîțu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private