sâmbătă, august 8, 2020

Un nou studiu atrată că doar cu trei piersici pe zi, poate fi stopată creșterea celulelor canceroase.

Cercetătorii americani au descoperit că tratamentul cu extract de piersici a avut acest efect în cazul testelor pe șoareci de laborator.

”Am implantat sub pielea șoarecilor un tip agresiv de celule canceroase, MDA-MB-435, și am observat extractul de piersici a inhibat metastazarea celulelor canceroase, “a spus dr. Luis Cisneros-Zevallos.

Citește și:

Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidență în România de 7929 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3101 decese anual (Globocan 2008). Româncele ajung mai frecvent la decese din cauza faptului că se prezintă târziu la medic.
“După determinarea dozei necesare pentru șoareci, am ajuns la concluzia că pentru oameni ar fi neceasr consumul de două – trei piersici pe zi. Descoperirile noastre sunt foarte importante deoarece compușii polifenolici din piersici s-au dovedit foarte eficienți în combaterea cancerului de sân și a metastazelor. Piersicile conțin un compus care ucide celulele canceroase, fără să le afecteze pe cele sănătoase, însă acum am descoperit că este foarte eficient și în cazul metastazelor”, a adăugat medicul.

Citește și:

 

Parteneri