joi, septembrie 29, 2022

Gândești prea mult? Îți faci griji din orice? Iată cele mai bune sfaturi de meditație pentru a depăși această hiperactivitate cerebrală.

Unii oameni se îngrijorează foarte mult, gândindu-se constant la scenarii care s-ar putea întâmpla. Tulburările și necazurile provoacă mult stres care duce la atacuri de panică și probleme de anxietate.

Profesioniștii din domeniul sănătății mintale au atribuit supragândirea drept unul dintre motivele majore pentru care oamenii trec prin lupte mentale. În cea mai mare parte, experții recomandă meditația, dar pentru oamenii neliniştiți, cu greu îi ajută să-și găsească calmul mental.

Te-ar mai interesa: Moarte suspectă. Un medic cunoscut, din București,...


Gândești prea mult? Îți faci griji din orice? Iată cele mai bune sfaturi de meditație pentru a depăși această hiperactivitate cerebrală

Iată câteva sfaturi susținute de experți pe care le poți folosi pentru a medita într-o stare liniștită și fericită, pentru a trece peste acele gânduri hiperactive și pentru a te simți întinerit și fericit.

1. Creați un spațiu exclusiv: Deși este dificil să obțineți starea meditativă de beatitudine, așezatul într-o zonă zgomotoasă nu va mai fi de niciun folos. Întrucât mediul fizic contează foarte mult, asigurați-vă că vă creați un spațiu exclusiv de meditație. Chiar dacă nu este o zonă mare, un scaun special sau o lumânare aprinsă cu un parfum calmant va ajuta la crearea unui loc liniștit în mintea d-voastră.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

2. Începeți cu respirația: Respirația controlată este foarte importantă pentru a obține o minte liniștită. Practicile de mediere se bazează în general pe respirație și, prin urmare, este foarte important să faci niște exerciții pentru a o controla.

3. Normalizează gândurile rătăcitoare: Experții cred că dacă te lupți cu multe gânduri în minte în timp ce încerci să meditezi, este o practică normală. În timp ce gândurile irascibile vor fi mereu acolo, trebuie să lucrați treptat pentru a le bloca.

Te-ar mai interesa: Gwyneth Paltrow, secretul unui trup perfect! Cum s...

4. Adăugați muzică la meditație: Muzica poate face ceva mai bun. Pentru meditație, cel mai bun mod de a obține fericirea pașnică este să adăugați niște muzică liniștitoare. Experții cred că muzica ideală este ceva cu care te poți asocia și te ajută să te concentrezi. Puteți experimenta diferite genuri până când îl găsiți pe cel potrivit care vă ajută să vă concentrați.

Te-ar mai interesa: Câștigător al premiului Nobel: Acesta este aliment...

5. Meditați în grup pentru o concentrare mai bună: Mulți experți cred că, deși meditația este un act personal, energia colectivă poate ajuta la amplificarea experienței.

„Energia colectivă este un lucru puternic și, fără îndoială, meditația cu un partener sau într-o clasă vă poate amplifica experiența”, a declarat Candice Fairoth, instructor de respirație și meditație pentru Healthline.

Te-ar mai interesa: Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private