luni, februarie 6, 2023
Studiu În ciocolata neagră și ceaiul verde se găsesc compuși care blochează enzima coronavirusului.

Compușii chimici din alimente sau băuturi, cum ar fi ceaiul verde, strugurii muscadine și ciocolata neagră, se pot lega și bloca funcția unei anumite enzime sau a proteazei în virusul SARS-CoV-2, potrivit unui nou studiu realizat de biologii vegetali din North Carolina State University.

De-Yu Xie este profesor de biologie vegetală și microbiană la NC State University și autorul corespunzător al studiului. Xie spune că proteazele sunt importante pentru sănătatea și viabilitatea celulelor și a virușilor. Dacă proteazele sunt inhibate, celulele nu pot îndeplini multe funcții importante, cum ar fi replicarea, de exemplu.

Te-ar mai interesa: Atenționare puternică pentru o zodie. Numerolog: S...

„Unul dintre obiectivele laboratorului nostru este de a găsi nutraceutice în alimente sau plante medicinale care inhibă fie modul în care un virus se atașează de celulele umane, fie propagarea unui virus în celulele umane”, a declarat De-Yu Xie.

În cadrul studiului, cercetătorii NC State University au efectuat atât simulări pe calculator, cât și studii de laborator. Astfel s-a observat modul în care a reacționat așa-numita „protează principală” (Mpro) din virusul SARS-CoV-2 atunci când se confruntă cu o serie de compuși chimici de plante puternicele lor proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

Te-ar mai interesa: Prof. Mărmureanu, despre cutremurul de 7,8 grade: ...

„Mpro în SARS-CoV-2 este necesar pentru ca virusul să se reproducă și să se asambleze. Dacă putem inhiba sau dezactiva această protează, virusul va muri”, a mai spus Xie.

Compuși care blochează enzima coronavirusului

Potrivit eurakalert.org, simulările pe computer au arătat că compușii chimici studiați din ceaiul verde, două soiuri de struguri muscadine, pudră de cacao și ciocolată neagră s-au putut lega de porțiuni diferite de Mpro.

Te-ar mai interesa: Boala care a răpus-o pe Maria României. Care sunt ...

„Mpro are o porțiune care este ca un „buzunar” care a fost „umplut” de compușii chimici. Când s-a umplut acest buzunar, proteaza și-a pierdut funcția importantă”, a explicat profesorul Xie.

Experimente de laborator in vitro finalizate de Yue Zhu, un doctorant la NC State University și student în laboratorul lui Xie, a prezentat rezultate similare. Compușii chimici din ceaiul verde și strugurii muscadine au avut un mare succes în inhibarea funcției Mpro. Compușii chimici din pudra de cacao și ciocolata neagră au redus activitatea Mpro cu aproximativ jumătate.

Te-ar mai interesa: Prevenirea cancerului: 10 trucuri pe care trebuie ...

„Ceaiul verde are cinci compuși chimici testați care se leagă de diferite site-uri din buzunarul de pe Mpro, în mod esențial copleșitor pentru a-i inhiba funcția. Strugurii Muscadine conțin aceste substanțe chimice inhibitoare în piei și semințe. Plantele folosesc acești compuși pentru a se proteja. Așa că nu este surprinzător faptul că frunzele și plantele conțin acești compuși benefici”, a mai spus Xie.

Te-ar mai interesa: Clarvăzătoarea României: Ne așteaptă multe în 2023...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private