marți, octombrie 4, 2022

Planta minune care este și ingredientul secret al companiilor farmaceutice în lupta cu covid-19 este socul. Socul are efecte benefice și ajută la întărirea sistemului imunitar, motiv pentru care cererea de soc este în continuă creștere. În Ungaria importul a explodat, la fel și în China și SUA – unde s-a achiziționat în cantități fantastice.

Ingredientul secret: socul

Socul este de mult timp utilizat în medicina tradiţională din Ungaria. Înainte de pandemie, 90% din recolta de soc era vândută în industria alimentară, unde era utilizat drept colorant natural pentru îngheţată, gem sau dulciuri. Doar restul de 10% era utilizat în produse medicale. Acum socul a devenit o marfă preţioasă, lucru care alături de o recoltă slabă anul acesta, a adus la explozia preţului, relatează Reuters.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează ficatul, î...

Conform testelor, siropul de soc ajută la tratarea gripei, iar unii doctori susțin chiar că ajută la refacerea organismului în urma infecțiilor respiratorii, inclusiv cea cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii în acest sens.

„Mulţi producători de suplimente medicale vor soc, chiar dacă nu au lucrat cu aşa ceva înainte”, spune Gyorgy Csizmadia, directorul cooperativei Elderberry Sales Co din satul Sarszentagota. Csizmadia şi colegii săi abia ţin pasul cu cererea.

O recoltă mai mică decât de obicei a contribuit şi ea la creşterea de patru ori a preţurilor până la peste 400 de forinţi (1,32 dolari) per kilogram.

Te-ar mai interesa: Cum știi că e cazul să mergi la un specialist în i...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private