duminică, septembrie 25, 2022

Ioana Mihăilă, gest neașteptat la doar două zile de la învestirea în funcția de ministru al Sănătății. „Am făcut-o pentru că se apropie Paștele și urmează…”

Gest neașteptat al proapsătului ministru al Sănătății. Ioana Mihailă a donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din București. Ministrul și-a motivat gestul caritabil într-o postare pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Ce a făcut Ioana Mihăilă la doar două zile de la învestirea în funcția de ministru al Sănătății?

„Astăzi am donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală. Am făcut-o cu gândul la pacienții care, în aceste momente, au nevoie de transfuzii pentru a supraviețui.
Am făcut-o și pentru că se apropie Paștele și urmează patru zile libere pentru noi, dar nu și pentru pacienții din spitale. Iar centrele de transfuzii au nevoie să fie pregătite și să poată ajuta.
Fiecare dintre noi poate dona sânge și salva 2 vieți.
Vă invit să o faceți și voi, acum, înainte de Sărbătorile Pascale, și periodic după. Nu uitați să vă odihniți bine, să vă hidratați și să mâncați un mic dejun ușor înainte de a dona”, a fost mesajul ministrului Sănătății.

Ioana Mihăilă a semnat Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19

De asemenea, ministrul Sănătății a semnat Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19. Acesta are ca scop ameliorarea stării fizice a pacienților care au fost infectați cu SARS-CoV-2, precum și creșterea capacității acestora de a se întoarce la o viață de calitate.

„Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea și pentru managementul terapeutic privind dizabilitățile complexe rezultate în urma infecției cu SARS-CoV-2. Pacienții care au trecut prin boală, în special cei cu forme severe, trebuie să beneficieze de servicii medicale de recuperare.

Te-ar mai interesa: 3 pași simpli pentru o dietă echilibrată. Niciun a...

COVID-19 este o boală cu afectare multiplă de organe și care poate lăsa sechele respiratorii, cardiace, neurologice, musculoscheletale, psihologice. Efectele bolii se pot întinde pe perioade variabile de timp, afectând calitatea vieții pacienților.

Continuarea reabilitării medicale a acestora va permite monitorizarea atentă, refacerea funcționalității și a capacității de muncă și va scurta timpul de întoarcere la o viață normală”, a declarat Ioana Mihăilă.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Mai mult de atât, Ioana Mihăilă a aprobat și ordinul care actualizează protocolul medical de tratament pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 în conformitate cu cele mai noi studii medicale și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Cele două protocoale de tratament au fost elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății. Ordinele ministrului Sănătății care conțin noile prevederi medicale vor fi publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Te-ar mai interesa: Criză sanitară. Medic: Pacienții NU se mai pot tre...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private