vineri, martie 24, 2023

În cursul zilei de astăzi, 13 noiembrie, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă prin care a subliniat că măsurile impuse în luna octombrie încep să se vadă în raportările cazurilor noi de covid-19. Acesta este ferm convins că și noile măsuri vor avea efecte pozitive, însă „trebuie să avem răbdare și să respectăm aceste măsuri.”

„Vă amintiți că la mijlocul lui Octombrie guvernul a prelungit starea de alertă și a stabilit un set de măsuri. Avem un impact. De 2 săptămâni avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta e o veste bună și ne arată că măsurile au efect”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

„Trebuie să avem răbdare și să respectăm aceste măsuri. Aceste efect de plafonare a apărut în urma setului de măsuri din octombrie.

Trebuie însă să fim sinceri și să spunem că plafonarea la 10.000 este mult prea sus. Avem un număr prea mare de cazuri grave la Terapie Intensivă și avem un număr mult prea mare de decese, și atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a intrat în vigoare de luni.

Iarăși, vă cer respectarea măsurilor și răbdare! Va trebui să așteptăm două-trei săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite – efectele dorite: îngrădirea pandemiei, scăderea sau cel puțin limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave și, evident, sperăm într-o reducere a mortalității. Aceste lucruri sunt extrem, extrem de importante.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

Vă solicit tuturor: respectați noul set de măsuri! Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră, a tuturor, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale.”, a declarat președintele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private