Sari la conținut

La 106 ani, are o sănătate de invidiat. Ce mănâncă Mihai Șora pentru a-și păstra sănătatea de fier

Din cuprinsul articolului

La 106 ani, are o sănătate de invidiat. Ce alimente mănâncă Mihai Șora pentru a-și păstra sănătatea de fier. Spune că nu simte această vârstă, împlinită recent.

 

Mihai Șora a împlinit recent 106 ani și este într-o stare fizică și mentală de invidiat. Scriitorul are multă grijă la alimentele pe care le consumă, ba chiar a renunțat complet la carne în urmă cu mai mulți ani.

Născut pe data de 7 noiembrie 1916 în Remetea Mare din judeţul Timiş, Mihai Șora este membru de onoare al Academiei Române și a primit numeroase distincții de-a lungul anilor.

Scrierile sale au fost lăudate și premiate de către Uniunea Scriitorilor și nu numai.

Scriitorul este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Alianţei Civice şi al Societăţii Române de Fenomenologie.

De ziua sa, a făcut o postare pe rețelele de socializare într-un ton foarte hazliu.

Ținând în mână un balon în formă de cifra șase, Mihai Șora cu un umor caracteristic anunță pe pagina sa de Facebook că anul viitor începe școala.

Ce mănâncă scriitorul Mihai Șora

Mihai Șora a mărturisit la ce alimente a renunțat și cum reușește să se mențină în formă. Scriitorul a renunțat de foarte mult timp la carne, dar nu se consideră a fi vegetarian.

„Ce vreau să spun acum, rapid și fără multă teorie, este că, într-adevăr, nu mai mănânc carne de ani buni. Mă grăbesc să adaug, însă, și această evidență: nu ne naștem vegetarieni.

Nu m-aș grăbi, așadar, să-i învinovățesc pe cei ce adoră chiftelele sau caltaboșii. Nu sar din avion dacă, lângă mazărea sleită, orezul uscat ori frunza de salată, stă cuminte în farfurie o bucățică de carne (tare ca piatra, oricum, și nemestecabilă).

Nici nu strâmb din nas când, la o sindrofie, în vizită fiind, văd pe masa gazdei jambon sau pastramă. Sunt nenumărate feluri de a te sustrage condiției de carnasier și nenumărate motivații.

În ce mă privește, ele nu au legătură nici cu vârsta, nici cu vreo dietă oarecare, nici cu statutul (trâmbițat de unii sau afișat ca virtute) de vegetarian”, a mai scris Mihai Șora pe pagina sa de Facebook.

Scriitorul și filosoful susține că refuză să mănânce animale care suferă pentru a fi sacrificate și consumate ulterior de oameni. În frigiderul său, Mihai Șora spune că are în el ridichi, roșii și suc de mere, notează BZI.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel