luni, decembrie 5, 2022

Acest eveniment medical a adus invitați de renume mondial în amfiteatrul Universității, precum președintele Organizației Mondiale de Stroke (WSD), prof. Michael Brainin, profesorul Naran Bornstein, directorul WSD și președintele Societății de Neurologie din Ungaria, prof. Laszlo Csiba. Alături de ei a fost și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care, în cadrul acestui eveniment a anunțat implementarea oficială a programului național de Stroke (Accident Vascular Cerebral), introducând o metodă revoluționară de tratament, care poate salva viața pacienților, în toate spitalele de profil din țară.

Te-ar mai interesa: Mini accident vascular cerebral: cum îl recunoaște...

„Acțiunea prioritară pentru tratamentul intervențional al AVC” este programul Ministerului Sănătății, prin care România a reușit anul acesta să extindă numărul de unități medicale speciale, de la 10 la 43. Prin acest program, pacienții cu accident vascular cerebral (AVC ischemic acut) pot beneficia de tratament prin tromboliză intravenoasă în primele 4 ore și jumătate de la debutul primelor simptome.

Pentru ca această realizare de excepție să fie posibilă, Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Accidentului Vascular Cerebral și colaboratorii săi români, precum Societatea Română de Neurologie, Fundația Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității au derulat programe intense, axate pe cercetarea științifică medicală. Potrivit președintelui World Stroke Organization, prof. dr. Michael Brainin „această performanță extraordinară realizată de către factorii decidenți împreună cu specialiștii de top ai neurologiei românești, transformă România într-un exemplu elocvent pentru multe alte țări din Europa, dar și din afara acesteia”.

Te-ar mai interesa: Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu: „Mulți consideră că ...

Citiți mai mult aici

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private