Categories: Ştiri sănătate

Lansarea programului național de Stroke (AVC) la Cluj

Acest eveniment medical a adus invitați de renume mondial în amfiteatrul Universității, precum președintele Organizației Mondiale de Stroke (WSD), prof. Michael Brainin, profesorul Naran Bornstein, directorul WSD și președintele Societății de Neurologie din Ungaria, prof. Laszlo Csiba. Alături de ei a fost și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care, în cadrul acestui eveniment a anunțat implementarea oficială a programului național de Stroke (Accident Vascular Cerebral), introducând o metodă revoluționară de tratament, care poate salva viața pacienților, în toate spitalele de profil din țară.

„Acțiunea prioritară pentru tratamentul intervențional al AVC” este programul Ministerului Sănătății, prin care România a reușit anul acesta să extindă numărul de unități medicale speciale, de la 10 la 43. Prin acest program, pacienții cu accident vascular cerebral (AVC ischemic acut) pot beneficia de tratament prin tromboliză intravenoasă în primele 4 ore și jumătate de la debutul primelor simptome.

Pentru ca această realizare de excepție să fie posibilă, Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Accidentului Vascular Cerebral și colaboratorii săi români, precum Societatea Română de Neurologie, Fundația Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității au derulat programe intense, axate pe cercetarea științifică medicală. Potrivit președintelui World Stroke Organization, prof. dr. Michael Brainin „această performanță extraordinară realizată de către factorii decidenți împreună cu specialiștii de top ai neurologiei românești, transformă România într-un exemplu elocvent pentru multe alte țări din Europa, dar și din afara acesteia”.

Citiți mai mult aici

Recent Posts

Horoscop 25 mai 2024. Berbec, focurile creativității ard înăuntrul vostru.Vărsători, o zi excelentă

Horoscop 25 mai 2024. Berbec, focurile creativității ard înăuntrul vostru. Urmați-vă impulsul pentru a vă…

52 de minute ago

Ai grijă la aceste trei suplimente, pot dăuna creierului. Simptome asemănătoare cu Parkinson

Ai grijă la aceste trei suplimente, pot dăuna creierului. Simptome asemănătoare cu Parkinson, potrivit unui…

o oră ago

Anunț de ultimă oră pentru cei care au muncit mai puțin de 25 de ani: Nu vor avea pensii mărite

Anunț de ultimă oră pentru cei care au muncit mai puțin de 25 de ani.…

2 ore ago

Programul „Masă sănătoasă”: Doar o treime din unitățile școlare au beneficiat de mese calde. Care este explicația?

Programul "Masă sănătoasă". Doar o treime din cele 450 de unități școlare au beneficiat de…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar