vineri, iunie 9, 2023

Simptomele cancerului pot apărea imediat după ce te-ai trezit, potrivit unui medic.

Simptomele cancerului sunt adesea vagi și prost definite, ceea ce face ca boala să fie greu de diagnosticat.

Deși este ușor să dai la o parte noile schimbări subtile, acestea ar putea indica o afecțiune mortală.

Potrivit Dr. Deborah Lee, de la Dr. Fox Online Pharmacy, modul în care vă simțiți la prima oră a dimineții ar putea deține indicii, scrie Express.

Durerile de cap și tusea care se simt „mai rău dimineața” ar putea fi semnale de alarmă care nu trebuie ignorate.

Dureri de cap

Medicul a explicat că tumorile cerebrale declanșează „în mod „caracteristic” dureri de cap care sunt mai rele dimineața.

Dr. Lee a spus: „Când stai întins în pat peste noapte, lichidul cefalorahidian se acumulează în creier deoarece tumora blochează circulația naturală a acestuia.

„Durerea de cap tinde apoi să se amelioreze pe măsură ce trece ziua.”

Potrivit unui studiu, publicat în revista Neurology, aproximativ 77 la sută dintre pacienții cu cancer cerebral suferă de dureri de cap de tip tensiune.

NHS explică faptul că semnul cheie al unei dureri de cap de tip tensionat este faptul că este resimțită pe ambele părți ale capului.

Medicul a precizat că, deși se simte pe ambele părți, durerea poate fi „mai puternică pe partea tumorii”.

Ea a adăugat: „Este important să subliniem că marea majoritate a pacienților cu dureri de cap nu vor avea o tumoră cerebrală”.

Cu toate acestea, este esențial să consultați un medic de familie pentru orice simptom nou care vă îngrijorează, a recomandat medicul.

Alte semne revelatoare ale tumorilor cerebrale pot include convulsii, senzație și stare de rău, schimbări de personalitate, senzație de somnolență, pierderi de memorie, amorțeală și slăbiciune pe o parte a corpului, dificultăți de vorbire și modificări ale vederii.


Tuse

Tusea este considerată unul dintre semnele cheie ale cancerului pulmonar, dar acest simptom poate fi mai rău și dimineața.

Dr. Lee a spus: „Tusea este un reflex pentru a proteja organismele infectante de a ajunge în plămâni.

„În cazul cancerului pulmonar, tumora poate bloca parțial căile respiratorii și poate reține mucusul peste noapte.

„Mulți pacienți cu cancer pulmonar sunt fumători și, de obicei, au o tuse de fumător, care este, de asemenea, adesea mai supărătoare dimineața.

„Noaptea, în timp ce dormiți, gura și căile respiratorii superioare se pot usca, devenind iritabile.”

Deși o tuse matinală nu garantează neapărat că aveți această afecțiune mortală, este totuși important să vă supuneți unui control medical.

Dr. Lee a recomandat să consultați un medic de familie, în special, dacă aveți o tuse de trei săptămâni care nu dispare.

„Mergeți imediat la medicul de familie dacă aveți simptome îngrijorătoare, cum ar fi dureri în piept, tuse cu sânge, dificultăți de respirație sau o stare generală de rău”, a adăugat ea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private