miercuri, iunie 16, 2021

Specialist: „Vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții!” Care este necesarul zilnic.

Este bine știut faptul că vitamina D este singura vitamină pe care corpul nostru o poate produce, formându-se

în piele la lumina soarelui.Cu toate acestea, cea mai mare parte a vieții noastre ne-o petrecem în interior, muncind, făcând cumpărături, sport etc. Deficitul de vitamina D poate fi compensat prin suplimente sau medicamente care conțin vitamina D.

Un specialist din Ungaria a declarat că vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții, într-o cantitate corespunzătoare. Zsuzsanna Szűcs, președintele Asociației Naționale a Dieteticienilor Ungari (MDOSZ), a explicat că vitamina D joacă un rol în aproape fiecare funcție a vieții, potrivit

Vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții! Care este

necesarul zilnic

Aceasta a subliniat că vitamina D are un rol important în procesul de creștere, reproducere, în prevenirea bolilor metabolice, în menținerea sănătății sistemului osos și în asigurarea rezistenței și flexibilității osoase.

Vitamina D are o importanță majoră în cazul copiilor, deoarece contribuie, de exemplu, la absorbţia calciului si fosforului în organism.

  • În cazul copiilor, pentru a atinge un nivel suficient de vitamină D în sânge, în funcţie de vârstă, necesarul zilnic recomandat este de 400-1000 de UI (unități internaționale)
  • În cazul adulților, necesarul zilnic

    este de 2000-2500 de UI

  • În cazul pacienților obezi sau a oamenilor în vârstă, dozele pot fi mai mari

Pe lângă suplimentele alimentare, conțin vitamina D și anumite alimente, cum ar fi peștele, gălbenusul de ouă, margarina și iaurtul. De asemenea, vitamina D este produsă în mod natural de organism când ne expunem la soare cel puțin 10-15 minute”, a explicat președintele MDOSZ, potrivit Rador.

Ultimele stiri

Parteneri