marți, iulie 5, 2022

Specialist: „Vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții!” Care este necesarul zilnic.

Este bine știut faptul că vitamina D este singura vitamină pe care corpul nostru o poate produce, formându-se în piele la lumina soarelui.Cu toate acestea, cea mai mare parte a vieții noastre ne-o petrecem în interior, muncind, făcând cumpărături, sport etc. Deficitul de vitamina D poate fi compensat prin suplimente sau medicamente care conțin vitamina D.

Te-ar mai interesa: A mers la oftalmolog pentru că vedea încețoșat și ...

Un specialist din Ungaria a declarat că vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții, într-o cantitate corespunzătoare. Zsuzsanna Szűcs, președintele Asociației Naționale a Dieteticienilor Ungari (MDOSZ), a explicat că vitamina D joacă un rol în aproape fiecare funcție a vieții, potrivit

Vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții! Care este necesarul zilnic

Aceasta a subliniat că vitamina D are un rol important în procesul de creștere, reproducere, în prevenirea bolilor metabolice, în menținerea sănătății sistemului osos și în asigurarea rezistenței și flexibilității osoase.

Vitamina D are o importanță majoră în cazul copiilor, deoarece contribuie, de exemplu, la absorbţia calciului si fosforului în organism.

Te-ar mai interesa: Primele simptome că ai tiroida ”leneșă.” Tot organ...

  • În cazul copiilor, pentru a atinge un nivel suficient de vitamină D în sânge, în funcţie de vârstă, necesarul zilnic recomandat este de 400-1000 de UI (unități internaționale)
  • În cazul adulților, necesarul zilnic este de 2000-2500 de UI
  • În cazul pacienților obezi sau a oamenilor în vârstă, dozele pot fi mai mari

Pe lângă suplimentele alimentare, conțin vitamina D și anumite alimente, cum ar fi peștele, gălbenusul de ouă, margarina și iaurtul. De asemenea, vitamina D este produsă în mod natural de organism când ne expunem la soare cel puțin 10-15 minute”, a explicat președintele MDOSZ, potrivit Rador.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private