Sari la conținut

Medic: Necesitatea de a urina „prea des” ar putea semnala aceste 7 probleme medicale

Ați observat că trebuie să urinați mai desdecât înainte? Ar putea semnala o multitudine de probleme de sănătate, a avertizat un medic. Obiceiurile noastre de baie ne pot spune multe despre sănătatea și bunăstarea noastră.

Mulți dintre noi sunt conștienți să fie atenți la orice modificări ale mișcărilor intestinale, cum ar fi diareea, sângele în scaun sau constipația, deoarece acestea ar putea indica ceva la fel de grav precum cancerul.

Dar un medic a avertizat că obiceiurile tale urinare ar putea fi la fel de grăitoare.

Doctorul Raja Mohan de la Rainbow Labs, a împărtășit șapte probleme medicale care sunt asociate cu nevoia de a urina „prea mult”.

Infecția tractului urinar (ITU)

„Această infecție comună poate provoca urinare dureroasă și frecventă, împreună cu alte simptome, cum ar fi arsuri în timpul urinării și urina tulbure”, a spus el.

Diabet

El a spus: „Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot cauza urinare crescută pe măsură ce corpul tău încearcă să elimine excesul de glucoză din sistem.”

Alte semne comune ale diabetului includ:

  • Senzație de foarte sete
  • Te simti foarte obosit
  • Pierderea în greutate și pierderea volumului muscular
  • Mâncărime în jurul penisului sau vaginului sau episoade frecvente de afte
  • Vedere neclara.

Probleme de prostată

Dr Mohan a explicat: „La bărbați, o infecție mărită a prostatei poate provoca urinare frecventă și dificultăți de golire a vezicii urinare.”

Cistită interstițială

„Această afecțiune cronică a vezicii urinare poate provoca urinare frecventă și dureroasă, împreună cu dureri pelvine”, a spus el.

Cistita interstițială, cunoscută și sub numele de sindrom de durere a vezicii urinare, poate provoca, de asemenea, dureri pelvine intense și dureri în burta inferioară atunci când vezica urinară se umple, care este ameliorată atunci când urinați.

Cancerul vezicii urinare

El a comentat: „În cazuri rare, urinarea frecventă poate fi un simptom al cancerului de vezică urinară”.

Potrivit NHS, alte simptome ale cancerului de vezică urinară includ:

  • Îndemnurile bruște de a urina
  • O senzație de arsură la urină.

Dacă se răspândește în alte părți ale corpului, poate provoca și:

Vezică hiperactivă

„Această afecțiune se caracterizează printr-o nevoie bruscă și urgentă de a urina, adesea însoțită de scurgeri sau incontinență”, a spus el.

Anxietate sau stres

Dr Mohan a adăugat: „Nivelurile ridicate de stres sau anxietate pot crește producția de urină, ceea ce duce la urinare mai frecventă”.

El a explicat că pot exista și alte motive pentru urinarea excesivă.

Sarcina

„Pe măsură ce uterul tău se extinde în timpul sarcinii, poate pune presiune asupra vezicii urinare și te poate face să faci urinezi mai des”, a spus el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.