Sari la conținut

Medicul Virgiliu Stroescu: lista alimentelor care duc la apariția cancerului

sănătatea din farfuria ta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cel mai nociv aliment

Supranumit şi “apostolul alimentaţiei sănătoase”, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român.

Virgiliu Stroescu este medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu studii aprofundate şi o vasta experientă în modificările endocrinologice şi metabolice. Activitatea sa profesională cuprinde peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică în Centrul de Medicină Sportivă şi în cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale. Competenţele sale profesionale şi specializarile obţinute se extind şi în nutriţie, alimentaţie sănătoasă, alimentaţie inteligentă şi alimentaţie sportivă.

Invitat în emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gândea, medicul Virgiliu Stroescu a prezentat lista alimentelor care cresc riscul de cancer.

Citeste si:

Substanțele care favorizează apariția cancerului

„Mâncând foarte mult o hrană nesănătoasă ni se pare că este bună.

Viața este mai puternică decât otrava. Când spui insecticid sau erbicid înseamnă moarte, sunt substanțe care omoară, dar viața este mai puternică decât moartea.

Există substanțe care favorizează apariția cancerului, anume toate E-urile, pesticidele, alcoolul, tutunul, cafeaua, uleiul prăjit.

Oamenii de știință au spus clar că cei care mănâncă mai mult de 40 de grame de carne roșie pe zi le crește riscul de a face cancer cu 45%.

Carnea roșie nu este otrăvită, dar conține niște factori de creștere, iar dacă ai o celulă de cancer și mănânci foarte multă carne, factorii de creștere vin și cresc celula canceroasă.

Animalele au estrogeni animali, care sunt activi, și există cancere hormono-active. Estrogenii sunt unii dintre hormonii care favorizează cancerul.

Estrogenii din plante scad concentrația factorilor de creștere.

În prezent, în pește există mercur, care crește riscul de cancer. Cu cât peștele este mai mare, cu atât cantitatea de mercur este mai mare.

Toate produsele animale nu sunt sănătoase pentru om. Laptele de vacă nu este pentru noi. Are de trei ori mai mult calciu decât are nevoie copilul.

Tot ce este verde și are viață ne mărește capacitatea de a trăi”, a explicat medicul, la Antena 3 CNN.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.