duminică, ianuarie 17, 2021
Tănasă Sabina

Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, a abordat de data aceasta un aliment drag tuturor oamenilor: pizza. Doamna doctor ne spune că pizza este „o mâncare nevinovată”, însă trebuie să o consumăm cu câteva condiții. Trebuie să mai ținem cont și de câteva elemente cum ar fi: activitatea fizică pe care o facem dar și tipul de metabolism.

Simțurile noastre sunt înnebunite după acest aliment

Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație.

Este sățioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță.”

Medicul nutriționist ne explică și cum ar trebui să o consumăm

„Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului.”

Câte felii de pizza sunt recomandate?

„Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme.”

Tu cum consumi acest preparat?