Sari la conținut

Mihai Craiu, avertisment pentru părinți: Cele 3 semne de gripă la copii, care să vă trimită la Urgenţe!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihai Craiu

Mihai Craiu, avertisment pentru părinți. Joi, 5 ianuarie, autoritățile au anunțat primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon.

Este vorba de două femei din Bucureşti, nevaccinate antigripal.

„Au fost comunicate primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon”, arată INSP într-un comunicat.

După Sărbători, există o creștere a afecțiunilor virale

În contextul creșterii numărului de cazuri de afecțiuni virale, mai ales în rândul copiilor, medicul pediatru Mihai Craiu a reamintit și înainte de pandemie, după sărbători, întotdeauna se observa o creștere a afecțiunior virale.

„Ceea ce e diferit față de anii precedenți, când respectam o igienă a mâinilor, purtam cu toții mască și ne feream de persoanele bolnave, este că acum oamenii au obosit să se mai ferească și, pe cale de consecință, a crescut semnificativ numărul de boli virale.

Ceea ce e diferit față de acum două săptămâni este creșterea numărului cazurilor de gripă. Într-una din gărzile precedente, la compartimentul de primiri urgențe din peste 140 de teste făcute pentru gripă, 80 au fost pozitive”, a afirmat dr. Mihai Craiu.

Mihai Craiu, avertisment pentru părinți: Cele 3 semne de gripă la copii

 

Tratamentul trebuie administrat copiilor doar după ce există un diagnostic corect și în urma testării. Părinții trebuie să cunoască cele trei semne de gripă la copii, care trebuie să-i trimită la Urgențe imediat.

„Important e să ne cumpărm medicamente dacă avem nevoie și dacă sunt prescrise de un medic. Spaimele și cumpăratul anticipativ sunt o altă caracteristică la români și care iau șansa unui pacient bolnav acum de a-și găsi medicamentele de care au nevoie.

Hidratarea cred că e absolut esențială și suficientă pentru trei sferturi din copiii cu viroze obișnuite. La mare pericol sunt doar sugarii, care nu știu să-și sufle nasul și nu știu să expectoreze.

La urgențe trebuie să vină copiii care au trei lucruri (simptome) importante: Deshidratare, adică ies mai multe lichide decât intră ei, desaturare – adică sunt vineți la buze, la limbă, la față – și cei care se simt extrem de rău, deci dureri mari de cap, de mușchi, de oase.

La Urgențe, li se face un test, care aduce în cinci minute un rezultat, în cazul în care este necesar tratamentul antiviral”, a mai spus Mihai Craiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel