sâmbătă, martie 6, 2021

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că proteina este esențială în dezvoltarea masei musculară. Dar cei mai mulți oameni nu consumă cantitățile necesare, la orele potrivite, arată un studiu al Universității Medicale din Texas.

Aceștia au analizat dieta mai multor adulți sănătoși, care și-au luat majoritatea proteinelor din carne de vită. În medie, oamenii au consumat 90 de grame de proteină, deși cantitatea optimă ar fi de 60 de grame, dar au greșit undeva.

“Tindem să mâncăm puțină proteină la micul dejun, încă puțină la prânz și foarte multă la cină. Mușchii nu se repară în timpul zilei, iar seara primesc mai mult decât pot duce. Excesul ajunge astfel să fie stocat drept grăsime”, explică coordonatorul studiului, Doug Paddon-Jones.

Sfatul său este ca micul dejun să fie compus dintr-o proteină de calitate și mai puțini carbohidrați sau zaharuri simple. “Mâncați un ou, un pahar de lapte, un iaurt sau o mână de nuci și veți ajunge la 30 de grame de proteine. Repetați figura la prânz, iar seara limitați-vă la o bucată mică de friptură”, concluzionează expertul.

 

Ultimele stiri

Parteneri