Sari la conținut

Neurochirurg celebru: Bea două pahare de apă în fiecare dimineață

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Neurochirurg celebru: Bea două pahare de apă în fiecare dimineață! Pentru a avea un creier sănătos este nevoie de o anumită rutină, iar reputatul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat despre ce este vorba.

Conform spuselor sale, nu treuie să dormim până la miezul zilei, trebuie să ne trezim dimineața, să aerisim camera și să facem câteva minute de sport.
Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele”, a explicat acesta, potrivit Antena 3.

„Creierul are două puncte de activitate maximă”

„Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate ‘dejectele’ tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune ”locomotiva” în mișcare”, a adăugat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Alimentele și odihna sunt cruciale pentru sănătatea creierului

„Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 -12.00 și 16.00 -18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr”, a declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Potrivit medicului, există trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului: apa, oxigenul și odihna.

„Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!”, mai spune medicul.

Neurochirurg: Să avem grijă de sănătatea noastră

„Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră”, a scris acesta pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel