miercuri, august 17, 2022

Neuropatia diabetică poate duce la tăierea piciorului, dar…  Un test rapid arată cât de afectat este piciorul. Iată detalii:

O complicație des întâlnită la persoanele care suferă de diabet, neuropatia diabetică lezează nervii de la nivelul membrelor inferioare.

Totodată, glicemia crescută poate leza nervii din întreg corpul. Ce se poate face? Cum pot preveni pacienții bolnavi de diabet complicații grave?

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Ce teste trebuie făcute și cum, precum și alte detalii vitale vin din partea Societății de Neuropatie Diabetică prin recomandări concrete.

Potrivit Societății de Neuropatie Diabetică, pacienții trebuie să apeleze la un test pentru depistarea simptomelor neuropatiei diabetice. Este recomandat să fie făcut cât mai repede.

Cu cât se știe mai dinainte, cu atât mai bine. Tratamentul poate rezultate dacă o luăm din pripă, nu-i așa? În orice boală, firește, nu doar în diabet.

Ei bine, testul recomandat de specialiști este Testul Michigan. Cum ajută pacienții și ce informații oferă?

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

”În funcție de nervii afectați, simptomele neuropatiei diabetice pot varia de la durere și amorțeală în picioare până la probleme ale sistemului digestiv, tractului urinar, vaselor de sânge și inimii.

Pentru unii pacienți simptomele sunt ușoare, însă pentru alții, neuropatia diabetică poate fi dureroasă și debilitantă”, arată Societatea de Neuropatie Diabetică, citată de DC Medical.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

Un test simplu, dar esențial!

Potrivit acelorași surse, testul Michigan cuprinde un set de 15 întrebări relevante pentru depistarea simptomelor neuropatiei diabetice. Testul Michigan este un instrument validat și utilizat pe scară largă, pentru evaluarea neuropatiei periferice simetrice distale la persoanele cu diabet zaharat.

”Testul Michigan este un instrument util pentru detectarea precoce a neuropatiei periferice simetrice distale, reprezentând o metodă simplă, neinvazivă și precisă.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Prin utilizarea testului Michigan, se poate realiza un diagnostic precoce, precum și prevenirea complicațiilor devastatoare ale diabetului, adică neuropatia diabetică și piciorul diabetic”, explică Societatea de Neuropatie Diabetică, citată de DC Medical.

Testul include două evaluări separate, una efectuată de medic și una efectuată direct de persoana cu diabet (o autoevaluare).

Partea pe care o efectuează medicul la cabinet sau în timpul consultației medicale include examenul clinic al picioarelor (fără pantofi și fără șosete). Aceasta include inspectarea picioarelor, precum și evaluarea sensibilității la vibrații (folosind diapazonul) și a reflexelor gleznei (folosind ciocănelul pentru reflexe).

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Orice constatare anormală este marcată prin atribuirea de puncte care confirmă sau infirmă diagnosticul de neuropatie periferică.

Testul Michigan poate fi realizat AICI 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private