miercuri, septembrie 28, 2022

Nu stoarceți NICIODATĂ lămâia pe mâncarea fierbinte! Iată de ce.

Lămâia, acidulată și zemoasă, îmbunătățește gustul oricăror alimente, fie că este vorba despre ceai, orice băutură rece, un desert sau un preparat sărat. Folosită și în gătitul zilnic, lămâia este un fruct versatil care este încărcat cu bunătatea vitaminei C, de care organismul nostru are nevoie pentru a stimula imunitatea și sănătatea.

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

De asemenea, ajută la absorbția fierului, întărește oasele, face părul și pielea moale și suplă și eliberează celulele corpului de oxidare.

Nu stoarceți niciodată lămâia în feluri de mâncare fierbinți!

De multe ori, folosim suc de lămâie în timp ce gătim și un fel de mâncare fierbinte aburind, pentru a-l aroma. Acum însă, experții în nutriție spun că am făcut totul greșit în acești ani.

Experții cred că vitamina C este extrem de sensibilă la căldură, iar nutrienții se distrug ușor din cauza temperaturii alimentelor.

„Fără să știe, acest obicei face ca vitamina C din lămâie să fie distrusă și nu poți beneficia pe deplin”, a spus nutriționistul Juhi Kapoor într-o postare pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Vitamina C este sensibilă la temperatură

Medicii spun că vitamina C sau acidul ascorbic este foarte sensibil atât la temperatură, cât și la lumină. Se degradează foarte repede la temperaturi de până la 30 de grade Celsius în momentul expunerii.

În gătit, sucul de lămâie cu apă fierbinte se poate amesteca cu ușurință deoarece este solubil în apă.

„Punerea sucului de lămâie pe alimente fierbinți și apă poate distruge vitamina și enzimele sale”, a adăugat Juhi.

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

Prin urmare, medicii mai spun că și credința populară de a avea suc de lămâie cu apă fierbinte dimineața este tot un mit. Mulți oameni care consumă această băutură zilnic nu primesc niciun beneficiu din sucul de lămâie.

Acidul citric din lămâi conține compuși vegetali benefici, cum ar fi flavonoidele, care sunt cei mai buni antioxidanți. Dar amestecați cu alimente calde și apă, antioxidanții se diluează fără a oferi niciun beneficiu pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private