sâmbătă, mai 28, 2022

Nu sunt recomandate dozele booster la intervale scurte de timp. EMA: „Nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung”

Recent, atât Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cât şi alte agenţii internaţionale de reglementare, au anunțat că administrarea mai multor doze booster de vaccin anti-covid într-o perioadă scurtă de timp, „nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung”.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Cu toate acestea, potrivit Agerpres, aceste agenţii cred  că „este tot mai evidentă necesitatea” administrării dozelor booster pentru a extinde protecţia vaccinurilor anti-covid.

Nu sunt recomandate dozele booster la intervale scurte de timp

Sunt concluziile unui raport publicat vineri după întâlnirea desfăşurată între agenţiile de reglementare a medicamentelor în diferite regiuni, coprezidată de EMA şi de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA).

În acest document, agenţiile au arătat că e nevoie de „dezvoltarea unei strategii pe termen lung” privind tipurile de vaccin necesare pentru a gestiona pe viitor infecţia COVID-19.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

„Analizând posibilele focalizări ale vaccinării împotriva Omicron şi altor variante ale virusului, participanţii la întâlnire au convenit că, administrarea unor doze multiple booster în intervale scurte de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung”, se arată în comunicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private