marți, octombrie 26, 2021
Monica Pop: „Panica indusă populației  face mult rău și provoacă depresii și scăderi grave de imunitate”.
Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, medicul Monica Pop a apreciat discursul președintelui

Iohannis despre „panica indusă populației”. Aceasta este de părere că trebuie găsite strategii de comunicare care să evite panicarea populației, care devine anxioasă și depresivă.

„NU STIRI PANICARDE! DOAR GRIJĂ!
Astazi in discursul sau, domnul Presedinte a spus, partial, exact ceea ce spun eu de luni si luni de zile : despre PANICA INDUSA POPULATIEI, lucru care face mult rau si provoacă depresii si scaderi grave de imunitate, care, exact ele determină cresterea numarului de infectati!
Domnule Presedinte, din cauza acestei atit de gresite strategii de comunicare cu populatia,

oamenii nu mai au nici curaj, nici perspective si nici speranțe! Vor “cadea” tot mai multi!

Schimbati registrul, va fi in favoarea tuturor iar oamenii vor intelege si vor asculta altfel sa se protejeze! Si o vor face!”, a fost mesajul cunoscutului medic.

Klaus Iohannis- „Nu trebuie să fim panicați”

Președintele României a declarat joi, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții pe tema gestionării epidemiei de Covid-19 că autoritățile ar trebui să evite să devină „sursă de știri panicarde”.

„Avem primele rezultate încurajatoare dupa primul set de măsuri impuse de guvern.

Acum s-a impus al doilea set de măsuri pentru că crește numărul de bolnavi grav. Măsurile nu au fost însă suficiente, vedem ca la ATI numărul persoanelor crește, avem prea multe decese și atunci s-a impus un nou set de măsuri restrictive.

E nevoie de măsuri care vin în principal din două zone. Zona de protecție – portul măștii, distanțare, igiena și mobilitate. Trebuie să luăm măsuri pentru a reduce mobilitatea populației. Măsurile luate sunt corecte și asteptăm rezultatele în două-trei săptămâni. S-a impus al doilea set de măsuri pentru că numarul de cazuri grave a crescut prea mult.

Noile măsuri trebuie implementate ferm, corect și explicate. Mă aștept la dumneavoastră, cei din prefecturi, poliție și Jandarmerie, să fiți foarte fermi, pentru că e vorba de măsuri de sănătate publică, pentru că în joc e viața multor români. Fermitate, claritate, până când înțelege toată lumea să le respecte. Nu deveniți sursă de știri panicarde. Nu trebuie să fim panicați”, a declarat președintele României.

Ultimele stiri