duminică, ianuarie 23, 2022

Zgomote suspecte descrise de unii vizitatori ca fiind focuri de armă au provocat panică sâmbătă seara în parcul de distracţii Disneyland Paris, situat la circa 30 de kilometri est de capitala Franţei, relatează duminică dpa şi AFP.

Forţele de securitate au declarat însă că nu au fost trase focuri de armă, precizând că zgomotele puternice au fost provocate de o scară rulată sau de un ascensor defect.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind suplimentele: Trei pastile car...

“Alertă falsă, forţele de securitate confirmă că nu există pericolul unei ameninţări”, a anunţat Ministerul de Interne într-un mesaj pe Twitter în limba engleză, negând zvonurile răspândite pe reţeaua de socializare.

“Din cauza unui zgomot, probabil de la un ascensor sau scări rulante, s-a produs panică”, a declarat o sursă apropiată investigaţiei.

Prefectura locală a declarat că mai multe persoane au suferit răni uşoare. Poliţia a declarat zona sigură şi a părăsit parcul înainte de miezul nopţii.

Sursele de securitate au declarat că incidentul a avut loc în zona comercială a parcului de distracţii. Proprietarii de magazine şi restaurante au fost rugaţi să rămână înăuntru în timpul investigaţiilor, a informat BFMTV.

Te-ar mai interesa: Tratamentul de cancer de col uterin din ce în ce m...

Conform cifrelor publicate de Disneyland Paris, peste 320 de milioane de persoane au vizitat parcul de distracţii de la deschiderea sa în 1992. Parcul are în jur de 16.000 de angajaţi şi generează mai mult de 6% din veniturile din turism din Franţa.

Franţa se află în continuare în alertă în urma atacurilor teroriste recente care au îndoliat ţara.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private