marți, ianuarie 31, 2023

Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pentru copii, disponibile gratuit. Cum se pot înscrie copiii în acest program

Pe 25 noiembrie a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de guvern privind aprobarea metodologiei de decontare a serviciilor de intervenţie psihologică şi psihoterapeutică şi modalităţile prin care copiii se pot înscrie în programul amintit.

Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pentru copii, disponibile gratuit

Astfel, peste 70.000 de ore de consiliere psihologică, sprijin psihoterapeutic pentru copiii din România, vor fi disponibile în mod gratuit, serviciile psihologilor implicaţi în acest proces urmând a fi decontate cu ajutorul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Te-ar mai interesa: Totul despre una dintre cele mai mortale forme de ...

Anunțul a fost făcut de Mădălina Turza, consilierul de stat, coordonatorul programului „Din grijă pentru copii”.

„Cu alte cuvinte, în foarte scurt timp, cele peste 70.000 de ore de terapie, consiliere psihologică, sprijin psihoterapeutic pentru copiii din România vor fi disponibile în mod gratuit”, a declarat Mădălina Turza, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Mădălina Turza: Cum se pot înscrie copiii în acest program

Ea a prezentat paşii prin care copiii pot ajunge la aceste tipuri de terapii şi cum se pot înscrie în program.

„În primul rând, cine poate observa sau sesiza nevoia de sprijin psihologic a copilului?

Te-ar mai interesa: Ce boli ascunde un metabolism lent? Semnele la car...

Părintele, profesorii din învăţământul preuniversitar, asistenţii sociali, asistenţii medicali comunitari, mediatorii şcolari sau experţii locali pentru persoanele aparţinând minorităţilor rome.

(…) Pasul numărul doi, ar fi acela în care părintele sau reprezentantul legal, merge la medicul de familie, la un medic şcolar, la medicii de psihiatrie pediatrică sau la consilierul şcolar care emite o recomandare pentru evaluarea psihologică în vederea intrării sau nu a copilului în program.

Te-ar mai interesa: Zodii care se vor căsători în 2023. Este anul lor!...

Pasul numărul trei este acela de a selecta un psiholog. Deci, după ce am recomandarea (…) merg la şcoală, la conducerea sau administraţia şcolii sau întreb medicul de familie care este lista de psihologi disponibili în judeţul sau localitatea respectivă în care eu mă aflu, disponibili să evalueze şi să lucreze cu copilul.

Pasul numărul patru este, evident, întâlnirea cu psihologul ales, evaluarea pe care o face psihologul şi, dacă se stabileşte nevoia de intervenţie, atunci copilul intră în programul terapeutic”, a explicat Turza.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri tulburătoare despre Zoia Ceaușescu: ...

Mădălina Turza a subliniat că şedinţele vor fi puse la dispoziţie gratuit pentru copii, iar serviciile psihologilor, care fac parte din Colegiul Naţional al Psihologilor şi trebuie să fie acreditaţi şi licenţiaţi să funcţioneze în acest program, vor fi decontate cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private