Sari la conținut

Petre Roman se mută din România definitiv. ”Scapă de țara asta de doi bani”

Din cuprinsul articolului

Petre Roman se mută din România, definitiv, împreună cu soția și fiul său, pentru un job în Elveția. În vârstă de 75 de ani, tatăl Oanei Roman a hotărât să-și părăsească țara și să înceapă o nouă viață pe alte meleaguri. Fiica sa, Oana, a fost cea care a făcut totul public. 

Fostul premier va ocupa funcția de Președinte al Universității din Geneva, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume. Tatăl Oanei va începe un nou capitol alături de Silvia Chifiriuc și fiul lor, scrie viva.ro. 

Petre Roman a divorțat de Mioara Roman și s-a căsătorit cu Silvia Chifiriuc. Între cei doi există o diferență de vârstă de 25 de ani, dar cu toate astea, iubirea lor a fost mai puternică. Silvia și Petre Roman sunt împreună de mai bine de 12 ani și au un fiu, pe nume Petruș.

”Scapă de țara asta de doi bani”

Fostul premier al României a hotârăt să plece din țară, împreună cu familia sa. Anunțul a fost făcut chiar de fiica sa, Oana Roman. Conform acesteia, Petre Roman se va muta în Elveția, unde va ocupa funcția de Președinte al Universității din Geneva, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume. Oana s-a arătat puțin dezamăgită de decizia părintelui său, dar și mândră pentru că meritele sale sunt, recunoscute.

„Ce credeți? Azi mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Mă bucur foarte tare pentru el că scapă de țara asta de doi bani și că oamenii din afară îi recunosc meritele’, a povestit Oana Roman, relatează unica.ro.

Petre Roman este cunoscut pentru cariera sa din domeniul politicii, dar puțină lume știe că acesta are o carieră absolut impresionantă în domeniul științific. Fostul premier al României este recunoscut pentru cercetările sale din domeniul fizica fluidelor, dar și din domeniul poluării mediului.

În 1968, tatăl Oanei Roman a fost asistent la Facultatea de Energetică de la Institutul Politehnic București. În 1976 a primit titlul de șef de lucrări, după care conferențiar. Câțiva ani mai târziu a devenit liderul Catedrei de Hidraulică și Mașini Hidraulice de la Facultatea de Energetică.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel