luni, iulie 6, 2020

Planta aceasta este un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. Nu doar atat, ea este apreciata si pentru beneficiile sale medicale. Un nou studiu arata cum te ajuta aceasta planta sa slabesti.

Un studiu recent, publicat in jurnalul medical Gut, a descoperit ca ginsengul are un efect pozitiv asupra florei intestinale si, implicit, asupra procesului de slabire.

Cercetatorii au vrut sa afle cum functioneaza exact acest mecanism si au ajuns la concluzia ca ginsengul poate stimula anumite bacterii, iar acestea, la randul lor, schimba felul in care organismul arde grasimea. Ei au observat ca flora intestinala influentata de ginseng joaca un rol important in metabolism, ceea ce deschide calea pentru dezvoltarea unor produse pentru slabit.

Citește și:

Autorii studiului cred ca exista posibilitatea crearii unor probiotice cu ginseng cu efecte benefice pentru controlul greutatii.

Ginsengul a mai fost asociat cu pierderea in greutate, dar depistarea modului in care apare acest efect poate ajuta la combaterea obezitatii, noteaza Mind Body Green. Este prima dovada ca bacteriile activate de extractele din ginseng pot manipula modul in care organismul arde grasimea.

Citește și:

Citeste continuarea…

Parteneri