marți, iunie 28, 2022

Certificatul COVID a fost creat, inițial, pentru a facilita călătoriile în interiorul U.E., în contextul pandemic actual. Totuși, odată cu răspândirea noilor variante și a creșterii numărului de infectări, documentul a fost impus pentru a obține accesul la diferite evenimente, respectiv în anumite spații.

În România, autoritățile au decis ca acesta să fie solicitat și la locul de muncă, înainte de începerea programului.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Până acum, proiectul a fost respins și a primit modificări. Dacă cele trei partide implicate ajung la un consens. proiectul ar putea fi adoptat în regim de urgență, având în vedere situația epidemiologică.

Certificatul COVID la muncă. Ultimele detalii

Pe lângă bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale de stat, în atenția Parlamentului ar trebui să ajungă pe ultima sută de metri și proiectul legii privind de Certificatul COVID obligatoriu, comunică RRA.

Ministrul Sănătății speră să fie adoptat înainte de o creștere abruptă a numărului de cazuri, odată cu valul cinci adus de varianta Omicron, val despre care mulți specialiști spun că ne va ajunge în mai puțin de o lună. Însă deocamdată nu există consens în coaliția majoritară privind forma finală a proiectului.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Modificările proiectului, încă în discuție

Liderii coaliției de guvernare trebuie să ajungă la un consens în privința unor reguli pentru ca Certificatul COVID să fie introdus la locul de muncă.

Social democrații vor testarea gratuită a angajaților pentru o perioadă limitată de timp, dar și acordarea unor tichete în valoare de 50 de lei.

De cealaltă parte, liberalii nu sunt de acord cu acordarea certificatului pentru cei care fac testele antigem. În plus vor ca acesta să fie acordat și celor care fac prima doză de vaccin.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Iar UDMR nu este de acord cu testarea gratuită.

Dacă cele trei partide ajung la un acord proiectul de lege ar putea fi adoptat în regim de urgență

„Noi avem o variantă tehnică lucrată la Institutul Național de Sănătate Publică, ea va fi dezbătută la nivelul coaliției și se va lua o decizie politică. În mod normal ar trebui ca acest document să fie operațional înainte de o creștere abruptă a numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private