Sari la conținut

Puteți arde mai multe calorii în timp ce mergeți doar făcând ACEASTĂ schimbare simplă

mersul pe jos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Trucul care te ajuta sa arzi mai multe calorii

Vrei să arzi mai multe calorii în timp ce te plimbi? Poți să o faci adoptând un obicei simplu. Noi cercetări au descoperit că mersul cu pași mari într-o cadență neuniformă poate schimba jocul pentru pierderea în greutate.

Studiul de la Universitatea din Massachusetts Amherst a analizat modul în care pașii neuniformi au jucat un „rol semnificativ” în modul în care metabolismul unei persoane  a crescut în timpul plimbărilor, raportează Daily Mail.

Cum să arzi mai multe calorii în timpul mersului

„Ar fi corect să presupunem că variațiile mai frecvente și mai mari ale lungimii pasului ar crește rata metabolică în timpul mersului”, a spus autorul studiului Adam Grimmitt.

Grimmitt și echipa sa au analizat kinesiologia (studiul activității fizice și a mișcării umane) a 18 adulți sănătoși, de 24 de ani, care cântăreau în medie aproximativ 70 de kilograme în timp ce mergeau în mod convențional pe o bandă de alergare timp de cinci minute.

Participanții au fost apoi instruiți să pășească cu între 5% și 10% mai scurt sau mai lung decât pasul lor normal, deoarece cercetătorii au măsurat și nivelurile de dioxid de carbon, care cresc în timpul exercițiilor fizice.

Echipa a descoperit că o creștere cu 2,7% a „variabilității lungimii pasului” poate crește metabolismul cu 1,7%.

„Variabilitatea lungimii pasului joacă un rol modest, deși semnificativ în costul metabolic al mersului”, au declarat cercetătorii.

Cercetătorii analizează, de asemenea, modul în care aceste noi informații pot beneficia populațiile mai în vârstă, mai mult pentru conservarea energiei decât pentru arderea caloriilor.

„Studiile viitoare ar trebui să cuantifice acuratețea plasării piciorului și activitatea musculară prin proiecții virtuale similare”, au concluzionat cercetătorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel