miercuri, februarie 1, 2023

Raed Arafat ne pregătește de blackout. Iată ce să avem neapărat în case. Urmează o iarnă cu multe provocări, penele de curent fiind printre acestea…

Șeful DSU, Raed Arafat, îi avertizează pe români să fie pregătiţi în caz de blackout. Arafat a enumerat obiectele esenţiale care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie

Totodată, Raed Arafat spune că România s-ar putea confrunta cu pene masive de curent în această iarnă. Şeful DSU a anunţat controale la spitale şi le-a făcut recomandări cetăţenilor

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă dormi pe spate. Medic: cre...

Arafat: Ce trebuie să conțină trusa de urgență

Raed Arafat a vorbit despre posibila întrerupere a alimentării cu energie electrică în contextul iernii care urmează să se instaleze şi nu neapărat a conflictului ruso-ucrainean, care a privat deja de electricitate jumătate din Republica Moldova, în această săptămână.

“Trebuie să fim pregătiţi, indiferent că avem sau nu război lângă noi, pentru că un motiv de întrerupere a curentului, nu neapărat pe o ţară întreagă, dar pe unele zone, pe o durată mai îndelungată îl reprezintă furtunile şi condiţiile meteo extreme.

Am trecut prin această situaţie la sfârşitul lui 2017, începutul lui 2018, în vestul ţării şi în sudul ţării şi a trebuit să asigurăm generatoare pe o durată mai lungă, pe câteva zile, până s-a reuşit repararea sistemului de transport şi ajungerea curentului către cetăţeni”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Te-ar mai interesa: Medic român: 17 lucruri de știut despre febră...

Provizii pentru 3 zile

Totodată, șeful DSU le-a reamintit românilor ce trebuie să conţină trusa de urgenţă pe care trebuie să o aibă la îndemână în cazul unei pene de curent de lungă durată.

Fiecare gospodărie trebuie să deţină o sursă de iluminat, tip lanternă, să aibă rezerve de hrană neperisabilă, minim 2 litri de apă de persoană/zi, pentru cel puţin trei zile, cât şi o rezervă de medicamente pentru persoanele cu probleme cronice.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1 februarie 2023. O zi dezastruoasă pentr...

Toate aceste componente ale trusei de urgenţă trebuie să fie într-o cantitate suficientă pentru a acoperi nevoile unei familii timp de minim 72 de ore.

De asemenea, Raed Arafat a mai arătat că a trimis deja o adresă către prefecţi pentru a verifica dacă spitalele şi alte instituţii au sau nu generatoare.

“Spitalele ne interesează în primul rând pentru că acolo impactul, dacă spitalul nu e pregătit, dacă generatorul nu merge, impactul este imediat pe pacienţii din spital”, a mai spus șeful DSU.

Te-ar mai interesa: Infarctul silențios NU are simptome vizibile. Care...

Totuşi, Raed Arafat a arătat că şi alte entităţi trebuie să fie pregătite corespunzător pentru a face faţă unei întreruperi a alimentării cu energie.

“Alte instituţii sau entităţi la care ne uităm sunt benzinăriile. Dacă rămâi fără curent o perioadă îndelungată, nu poţi alimenta maşinile, dacă nu poţi alimenta maşinile, nici maşinile de ambulanţă, nici pompierii nu pot să alimenteze”, a mai explicat șeful DSU.

Te-ar mai interesa: Ochii tăi arată așa? Poate fi primul semn al cance...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private