joi, februarie 2, 2023

Secrete cunoscute de instalatorii pricepuți: Iată de ce să torni apă clocotită în scurgerea de la chiuvetă. Incredibil cât de mult ajută apa și bicarbonatul!

Scurgerea chiuvetei poate fi desfundată simplu și rapid folosind metode la îndemână și ieftine, dar pentru asta trebuie să știm secrete pe care doar instalatorii pricepuți sau gospodinele le știu.

Ei bine, iată un truc eficient pe care îl poți folosi oricând nu numai pentru a desfunda scurgerea chiuvetei sau a căzii, dar și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute ce vin de pe țevi.

Te-ar mai interesa: Greșeli pe care le faci când iei medicamente. Vă p...

Spune adio scurgerilor înfundate și mirosurilor neplăcute

Cum poți folosi bicarbonatol de sodiu și apa clocotită? Ei bine, iată ce trebuie să faci o dată pe lună și scapi de grija chiuvetei sau căzii înfundate.

Mai întâi de toate, trebuie să fierbi multă apă și să o pui într-o oală mare sau chiar într-o găleată. La acest amestec trebuie să adaugi un pahar întreg de bicarbonat de sodiu și o linguriță de orice tip de detergent de vase.

Nu contează ce detergent de vase folosești, dar este bine să fie cât mai concentrat pentru ca misiunea ta să fie încununată de succes.

Amestecă bine pentru a dizolva bicarbonatul

Totuși, de un singur lucru trebuie să te asiguri că vei face foarte bine și anume să amesteci apa cu celelalte ingrediente pentru ca bicarbonatul să se dizolve complet înainte de a turna în chiuvetă sau cadă.

Te-ar mai interesa: Moșii de Iarnă 2023. Pe ce dată pică Sâmbăta Morți...

După aceea, punem detergent de vase în chiuvetă și îl lăsăm timp de cinci sau 10 minute să stea acolo, iar abia apoi turnăm întregul conținut al găleții sau al oalei în care am avut soluția preparată.

Acesta este trucul instalatorilor pe care cu siguranță îl folosesc în propriile case, în mod natural și fără bătăi de cap pentru a scăpa de scurgerile înfundate.

Mai mult decât atât, această metodă te poate scăpa și de mirosurile neplăcute care se pot aduna din cauza depunerilor de grăsime de la chiuveta din bucătărie, spre exemplu, notează fanatik.ro.

Te-ar mai interesa: Mituri sau Realitate? Dacă nu te îmbraci gros, poţ...

Metodă excelentă și pentru igienizarea băii

O altă soluție extrem de eficientă este amestecul de sare și bicarbonat (părți egale) peste care turnăm oțet alb. Lăsăm câteva minute să se facă reacția și apoi turnăm apă clocotită peste soluția pe care o pusesem în scurgere.

După câteva minute, dăm drumul la apă rece să curgă câteva minute și gata! Scurgerea va fi ca nouă!

Poți folosi aceste ingrediente și pentru a curăța baia. De exemplu, faci o soluție din bicarbonat și oțet sau zeamă de lămâie și aplici pe bateriile din inox, pe chiuvetă, cadă, vasul de toaletă, pardoseală, faianță.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Toată lumea slăbește cu aceste ...

Lași jumătate de oră și apoi cureți cu o lavetă înmuiată în apă călduță. Ștergi apoi cu o lavetă curată și totul arată impecabil.

Mai mult decât atât, este și o metodă eficientă de igienizare fără a folosi produse toxice care pot provoca alergii. Iar dacă ai animale de companie, cu atât mai mult trebuie să ai grijă cu ce substanțe faci curat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private