Sari la conținut

Reacții halucinante după tragedia de la Crevedia: Vorbim de un sistem, o caracatiță care nu se vede

Incendiu-crevedia
Sursă foto: Realitatea.net
Incendiu

Reacții halucinante după tragedia de la Crevedia. Situație dureroasă pentru România. Explozia de la Crevedia seamănă cu tragedia de la Colectiv sau cu tragedia de la Mihăilești?

Din nefericire, în urma incidentului de la Crevedia, două persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci de polițiști, pompieri și jandarmi au fost răniți în urma exploziei.  După tragedie, ziariști, politicieni, oameni de televiziune, și nu numai, și-au spus părerea  despre acest subiect terifiant. Mulți dintre ei spun că tragedia se aseamănă mult cu cea de la Mihăilești, iar alții cu cea de la Colectiv.

Premierul Marcel Ciolacu spunea că acest caz ar trebui comparat mai degrabă cu cel de la Mihăileşti decât cu incendiul de la Clubul Colectiv. Mircea Badea spune că a venit o nouă tragedie care a acoperit-o pe cea veche, iar Denise Rifai: „L-am văzut pe Marcel Ciolacu la fața locului și m-a bucurat acest lucru. Este un tip care chiar vrea să facă treabă!”

Marcel Ciolacu:Ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăileşti, unde a terminat foarte tragic

„Din punctul nostru de vedere, s-a acţionat exemplar şi în spitale. Mulţumim medicilor şi asistentelor şi celor care au acţionat pe salvări azi noapte. Trebuie să mulţumesc pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor care au asigurat perimetrul. Văd că se face o paralelă, întotdeauna, cu cazul de la Colectiv. Părerea mea este că ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăileşti, unde a terminat foarte tragic” a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

Mircea Badea, despre Crevedia. Vedeta de la Antena 3 CNN  spune că acesta este un nou episod dramatic dintr-o epopee. Este „exact cum ne-am gândit când s-a întâmplat tragedia de la Vama Veche – 2 Mai, că va veni o nouă tragedie care va acoperi vechea tragedie”.

Mircea Badea: România – tărâm tragic!

„Este doar un nou episod dramatic dintr-o epopee din ce în ce mai evidentă și mai consistentă: România – tărâm tragic! Exact cum ne-am gândit când s-a întâmplat tragedia de la Vama Veche – 2 Mai, că va veni o nouă tragedie care va acoperi vechea tragedie.

Sigur, între timp s-a întâmplat încă o tragedie, mai puțin vizibilă, pe șosea în Alba Iulia. Un băiat care nu era drogat, ci era beat, care nu era băiat de bani gata, – poate de aceea nu a capacitat foarte mult interesul presei – a omorât trei oameni. Exact la fel!”, a spus Mircea Badea duminică, pe 27 august, la Antena 3 CNN.

Din perspectiva de prezentator de televiziune, Denise Rifai a oferit și ea o prima reacție despre acest subiect terifiant. În exclusivitate pentru ego.ro, ea a explicat că nu a văzut nicio îmbunătățire la nivel de structură după Colectiv.

Denise Rifai: S-a întâmplat o mare tragedie

Denise Rifai
SURSĂ FOTO: EVZ

„Am ales să mă țin departe puțin de subiect pentru că am văzut reacția autorităților, ce pare trasă la indigo. La noi întotdeauna este nevoie de tragedii ca să se demareze controalele. Au loc controalele și după aceea nu se schimbă nimic. Post-Colectiv, la nivel de structură, nu s-a întâmplat nimic. Nu am văzut nicio îmbunătățire! S-a întâmplat o mare tragedie, cu niște oameni nevinovați, care au mers la fața locului! Pompierii care au mers să stingă focul au sfârșit așa cum au sfârșit. Este o tragedie enormă!

Din nefericire, deși sunt un om foarte implicat în acest domeniu, am acest sentiment că nici de această dată nu vom vedea mari schimbări! De ce? Vorbim de un sistem, o caracatiță care nu se vede. Acum avem un premier care se luptă! L-am văzut pe Marcel Ciolacu la fața locului și m-a bucurat acest lucru. Este un tip care chiar vrea să facă treabă!

Dar este un sistem, la noi în statul român, care face lucrurile să se întâmple spre deloc. Sunt licitații trucate, licitații oferite doar anumitor companii. Noi, cei din presă, ar trebui să stăm “călare” pe aceste subiecte nonstop, dar se întâmplă altele și trebuie să te lași de subiectul respectiv. Este un dezastru ce s-a întâmplat!”, a menționat Denise Rifai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel