joi, octombrie 6, 2022

Regina a luat odată măsuri extreme pentru a evita un oaspete controversat, ascunzându-se în frunzișul grădinilor ei ale Palatului Buckingham.

În 1978, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a călătorit în Marea Britanie împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu, pentru o vizită de stat.

A fost o ocazie istorică, marcând prima dată când un șef de stat comunist a făcut o vizită de stat în Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

În documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals, care a fost difuzat la ITV joi, 21 mai, jurnalistul Robert Hardman și fostul secretar de externe Lord David Owen și-au amintit că într-o zi, în timpul vizitei, regina Elisabeta a II-a a avut o reacție adversă la întâlnirea cu soții Ceaușescu în timp ce își ducea câinii la plimbare.

„Odată i-a povestit unui oaspete de prânz care, la rândul său, mi-a povestit și mie de ocazia în care soții Ceaușescu erau cazați acolo. Totul s-a întâmplat într-o dimineață când ea și-a scos câinii la o plimbare în grădina Palatului”, a spus Hardman, potrivit insider.com.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Jurnalistul a povestit că Reginei i-a venit o idee când a văzut cuplul venind. Potrivit lui Hardman, Regina s-a gândit „Chiar nu pot să vorbesc cu ei acum”.

„Așa că, pentru prima și singura dată în viața ei, Regina s-a ascuns într-un tufiș din grădina Palatului pentru a-și evita propriii oaspeți”.

Lordul Owen a râs în timp ce a descris întâlnirea Reginei cu soții Ceaușescu în documentar.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

„Regina suportă tot felul de oameni, dar Ceaușescu a fost prea mult pentru ea”, a spus el.

„Ea a spus destul de clar că nu i-a plăcut acea vizită”, a adăugat fostul ministru de Externe râzând.

Când Nicolae și Elena Ceaușescu au sosit pentru vizita lor de stat, aceștia au fost întâmpinați de Regina Elisabeta și Prințul Philip la gara Victoria din Londra.

Ei și cuplul regal au mers apoi la Palatul Buckingham într-o trăsură deschisă.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private